Gulaš od vepra na istarski način

  • 180 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Jelo sadrži meso
Vepar na istarski
Gulaš od vepra na istarski način
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Priprema marinade
  1. Očistite i sitno nasjecate luk i češnjak, mrkvu naribajte. Sve posolite i popaprite. Vepra narežite na kockice. Pomiješaje sve sastojke i zalijte s maslinovim uljem i crnim vinom. Dodajte listiće lovora i narezani peršin.
  2. Ostavite marinadu da odstoji najmanje 1 dan.
Priprema vepra
  1. Narežite slaninu na kockice debljine 2 cm i ispržite na masti s nasjeckanim lukom. Dodajte narezanu mrkvu i komadiće vepra te pržite dok ne posmeđi. Pobrašnite i ponovno popržite dok se ne zapeče.
  2. Ocijeđenu tekućinu od marinade prokuhajte i reducirajte. Tekućinu prelijte preko poprženog vepra.
  3. Nasjeckajte češnjak i dodajte ga u jelo zajedno s klinčićem.
  4. Sve zajedno začinite po potrebi sa soli i paprom. Dodajte majčinu dušicu i lovor.
  5. Kad prokuha, stavite poklopac i kuhajte oko 3 sata na nižoj vatri. Po potrebi promiješajte i dodajte začine, vode ili još malo vina.
  6. Kad se meso skuhalo, izvadite listiće lovora i klinčiće. Umak možete propasirati ako vam smetaju komadići.
  7. Jelo poslužite uz njoke, tjesteninu ili rižu.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: