Gulaš od vepra na istarski način

  • 180 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Jelo sadrži meso
Vepar na istarski
Gulaš od vepra na istarski način
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You: 2
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Priprema marinade
    1. Očistite i sitno nasjecate luk i češnjak, mrkvu naribajte. Sve posolite i popaprite. Vepra narežite na kockice. Pomiješaje sve sastojke i zalijte s maslinovim uljem i crnim vinom. Dodajte listiće lovora i narezani peršin.
    2. Ostavite marinadu da odstoji najmanje 1 dan.
    Priprema vepra
    1. Narežite slaninu na kockice debljine 2 cm i ispržite na masti s nasjeckanim lukom. Dodajte narezanu mrkvu i komadiće vepra te pržite dok ne posmeđi. Pobrašnite i ponovno popržite dok se ne zapeče.
    2. Ocijeđenu tekućinu od marinade prokuhajte i reducirajte. Tekućinu prelijte preko poprženog vepra.
    3. Nasjeckajte češnjak i dodajte ga u jelo zajedno s klinčićem.
    4. Sve zajedno začinite po potrebi sa soli i paprom. Dodajte majčinu dušicu i lovor.
    5. Kad prokuha, stavite poklopac i kuhajte oko 3 sata na nižoj vatri. Po potrebi promiješajte i dodajte začine, vode ili još malo vina.
    6. Kad se meso skuhalo, izvadite listiće lovora i klinčiće. Umak možete propasirati ako vam smetaju komadići.
    7. Jelo poslužite uz njoke, tjesteninu ili rižu.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 1
    Rating: 2
    You: 2
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:180minuta

    Najnovije zanimljivosti: