- Fina Malinić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ništa ne podsjeća na djetinjstvo kao mekane noklice u finom gulašu, kojeg je baka nekada radila. Iako gulaš mnogi prave zimi, ovaj recept je idealan i za pripremu tijekom ljeta, jer ne zahtjeva od vas puno truda.
Gulaš sa svinjetinom i noklicama
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti gulaš sa svinjetinom i noklicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Za gulaš:
- svinjska lopatica, 400 g
- pasirana rajčica, 200 ml
- bijelo vino, 100 ml
- mrkva, 2 komada
- luk, 1
- slatka mljevena paprika, 2 žličice
- lovorov list
- povrtni dodatak jelima
- sol
- papar
- Za noklice:
- jaje, 1 komad
- brašno
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U veći lonac na zagrijano ulje stavimo pržiti nasjeckani luk i mrkvu.
- Kada je luk omekšao, u lonac dodamo meso narezano na kockice.
- Nakon poprilici pet minuta, u lonac ulijemo vino te kuhamo dalje uz stalno miješanje.
- Kada vino ispari, ulijemo pasiranu rajčicu, začinimo te dalje pirjamo uz povremeno dodavanje vode.
- Nakon poprilici 30-ak minuta, u lonac ulijemo vode po želji, ovisno o gustoći koju želimo te dalje kuhamo.
- Za to vrijeme pripremimo noklice tako da umutimo jedno jaje, brašno i sol te miješamo dok ne postane kompaktno.
- Zatim žlicom oblikujemo noklice i stavljamo ih u lonac s mesom i ostalim začinima te kuhamo još desetak minuta.
- Nakon proteklog vremena, gulaš je spreman za serviranje.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |