Gunkan nigiri sushi s ikrom od lososa

 • 30 min
 • 2 porcije
 • Niskokalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Gunkan nigiri sushi s ikrom od lososa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gunkan nigiri sushi s ikrom od lososa.

Za romantičnu večeru pripremite ovo jelo i uspjeh neće izostati!

Gunkan nigiri sushi s ikrom od lososa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gunkan nigiri sushi s ikrom od lososa. - losos (ikre), riža (sushi), šećer, sol, ocat od riže, morska alga nori, umak od soje, đumbir (sushi), Rižu stavimo u sito i dobro isperemo pod mlazom hladne vode. U lonac stavimo rižu i jednaku količinu vode. ; Lonac stavimo iznad vatre i prije nego voda zavrije poklopimo rižu, smanjimo vatru na minimum i kuhamo 10 minuta. Zatim ugasimo vatru i rižu ostavimo poklopljenu još 10 minuta da odstoji. Na ovaj način kuhanja u malo vode dobivamo „al dente“ rižu koju možemo lako oblikovati. ; Za to vrijeme, u manji lonac ili tavicu, stavimo šećer, sol i rižin ocat, te na slaboj vatri ugrijemo sastojke (ne kuhamo).; Gotovu rižu premjestimo u zdjelu (po mogućnosti drvenu), posipamo mješavinom šećera, soli i rižinog octa, te tankim dijelom drvene kuhače prorezujemo i hladimo na sobnoj temperaturi (ne miješamo) dok ne postane mlaka. ; Prije oblikovanja riže, prste i dlanove navlažimo u vodi s malo rižinog octa. Jednom rukom iz zdjele uzmemo nešto pripremljene suši riže, te na dlanu oblikujemo ovalnu kuglicu veličine palca (po prilici 1,5x4 cm). Oblikovanu ovalnu kuglicu zatim položimo na radnu površinu i malo je pritisnemo spojenim kažiprstom i srednjim prstom kako bi je poravnali. ; Od lista nori, po široj strani izrežemo trake širine 4 cm. Trake zatim omotamo oko ovalnih kuglica riže, a spojeve navlažimo da se prilijepe i poprime oblik broda. ; Zatim još jednom vlažnim prstom utisnemo rižu unutar lista nori, te je nadjenemo ikrom. ; Po osobi poslužujmo dva gunkan nigiri sushia, uz sojim umak i suši đumbir.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Rižu stavimo u sito i dobro isperemo pod mlazom hladne vode. U lonac stavimo rižu i jednaku količinu vode.
 2. Lonac stavimo iznad vatre i prije nego voda zavrije poklopimo rižu, smanjimo vatru na minimum i kuhamo 10 minuta. Zatim ugasimo vatru i rižu ostavimo poklopljenu još 10 minuta da odstoji. Na ovaj način kuhanja u malo vode dobivamo „al dente“ rižu koju možemo lako oblikovati.
 3. Za to vrijeme, u manji lonac ili tavicu, stavimo šećer, sol i rižin ocat, te na slaboj vatri ugrijemo sastojke (ne kuhamo).
 4. Gotovu rižu premjestimo u zdjelu (po mogućnosti drvenu), posipamo mješavinom šećera, soli i rižinog octa, te tankim dijelom drvene kuhače prorezujemo i hladimo na sobnoj temperaturi (ne miješamo) dok ne postane mlaka.
 5. Prije oblikovanja riže, prste i dlanove navlažimo u vodi s malo rižinog octa. Jednom rukom iz zdjele uzmemo nešto pripremljene suši riže, te na dlanu oblikujemo ovalnu kuglicu veličine palca (po prilici 1,5x4 cm). Oblikovanu ovalnu kuglicu zatim položimo na radnu površinu i malo je pritisnemo spojenim kažiprstom i srednjim prstom kako bi je poravnali.
 6. Od lista nori, po široj strani izrežemo trake širine 4 cm. Trake zatim omotamo oko ovalnih kuglica riže, a spojeve navlažimo da se prilijepe i poprime oblik broda.
 7. Zatim još jednom vlažnim prstom utisnemo rižu unutar lista nori, te je nadjenemo ikrom.
 8. Po osobi poslužujmo dva gunkan nigiri sushia, uz sojim umak i suši đumbir.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 30
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: