- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gusta janjeća juha s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu janjeću juhu s povrćem.
Sva jela s janjetinom jednostavno moraju biti fina, a to je slučaj i s ovom kremastom juhom u koju smo još dodali i raznog povrća, kako bi osim što je ukusna bila i jako zdrava.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 500 g otkoštenog
- krumpir, 150 g
- mrkva, 150 g
- kupus, 100 g svježeg
- korijen peršina, 100 g
- kiselo vrhnje, 100 ml
- luk, 1 glavica
- riža, 60 g
- jaja, 2
- limun, 1
- češnjak, 2 režnja
- piment, 1 žličica mljeveni
- lovorov list, 2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjeći but očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na kockice, mrkvu narežemo na kolutiće, krumpir na kockice, kupus na trakice, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, limun iscijedimo, a jaja razbijemo i odvojimo im žumanjke.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo narezani kupus, dodamo rižu i kuhamo ih na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u drugi lonac ulijemo vode do visine tri centimetra, dodamo narezano meso, i kada voda zavri meso kuhamo na laganoj vatri, povremeno obirući pjenu koju meso ispusti.
- Nakon 20-ak minuta kuhanja kupus i rižu ocijedimo i stavimo u posudu, a u lonac s mesom dodamo mrkvu, luk, krumpir, protisnuti češnjak, lovorov list, začinimo pimentom i solju, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- U zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo sjeckani peršin, žumanjke, ulijemo limunov sok i izmiješamo sastojke.
- Nakon 40-ak minuta kuhanja u lonac dodamo kuhani kupus i rižu, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Zatim lonac maknemo s vatre, ulijemo mješavinu žumanjaka i kiselog vrhnja, dobro izmiješamo sastojke i juhu možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |