Gusta juha od bundeve i repova morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od bundeve i repova morskih kozica. – bundeva, maslac, poriluk, češnjak, bijelo vino (suhog), đumbir (svježeg), kozice (cijelih), voćna rakija, repovi morskih kozica (očišćenih), vlasac (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, poriluk nasjeckamo, a đumbir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani poriluk, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezanu bundevu, posolimo, ulijemo bijelo vino i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo po prilici 200 ml vode i kuhamo još 30 minuta. ; Pet minuta prije kraja kuhanja, u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo cijele kozice i pržimo ih sa svake strane jednu minutu. ; Zatim ih izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo očišćene repove morskih kozica, dodamo naribani đumbir te ih pirjamo povremeno miješajući. ; Nakon 2-3 minute ulijemo rakiju i pričekamo jednu minutu da alkohol ispari. ; Zatim dodamo kuhanu bundevu, ulijemo vrhnje za kuhanje i izradimo štapnim mikserom. ; Dobivenu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo cijelim kozicama, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; – Najčešće vrste jestivih bundeva su obična uljna bundeva, turkinja, hokkaido i muškatna bundeva, a kad se neka od njih spoji s repovima morskih kozica, dobijemo izuzetno ukusnu krem juhu. Mljac!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gusta juha od bundeve i repova morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od bundeve i repova morskih kozica. – bundeva, maslac, poriluk, češnjak, bijelo vino (suhog), đumbir (svježeg), morske kozice (cijelih), voćna rakija, repovi morskih kozica (očišćenih), vlasac (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, poriluk nasjeckamo, a đumbir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani poriluk, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezanu bundevu, posolimo, ulijemo bijelo vino i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo po prilici 200 ml vode i kuhamo još 30 minuta. ; Pet minuta prije kraja kuhanja, u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo cijele kozice i pržimo ih sa svake strane jednu minutu. ; Zatim ih izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo očišćene repove morskih kozica, dodamo naribani đumbir te ih pirjamo povremeno miješajući. ; Nakon 2-3 minute ulijemo rakiju i pričekamo jednu minutu da alkohol ispari. ; Zatim dodamo kuhanu bundevu, ulijemo vrhnje za kuhanje i izradimo štapnim mikserom. ; Dobivenu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo cijelim kozicama, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -</div>
Gusta juha od bundeve i repova morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od bundeve i repova morskih kozica.
Najčešće vrste jestivih bundeva su obična uljna bundeva, turkinja, hokkaido i muškatna bundeva, a kad se neka od njih spoji s repovima morskih kozica, dobijemo izuzetno ukusnu krem juhu. Mljac!
Gusta juha od bundeve i repova morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od bundeve i repova morskih kozica. - bundeva, maslac, poriluk, češnjak, bijelo vino (suhog), đumbir (svježeg), morske kozice (cijelih), voćna rakija, repovi morskih kozica (očišćenih), vlasac (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, poriluk nasjeckamo, a đumbir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani poriluk, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezanu bundevu, posolimo, ulijemo bijelo vino i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo po prilici 200 ml vode i kuhamo još 30 minuta. ; Pet minuta prije kraja kuhanja, u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo cijele kozice i pržimo ih sa svake strane jednu minutu. ; Zatim ih izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo očišćene repove morskih kozica, dodamo naribani đumbir te ih pirjamo povremeno miješajući. ; Nakon 2-3 minute ulijemo rakiju i pričekamo jednu minutu da alkohol ispari. ; Zatim dodamo kuhanu bundevu, ulijemo vrhnje za kuhanje i izradimo štapnim mikserom. ; Dobivenu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo cijelim kozicama, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -
Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, poriluk nasjeckamo, a đumbir naribamo.
U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo sjeckani poriluk, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezanu bundevu, posolimo, ulijemo bijelo vino i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 10-ak minuta ulijemo po prilici 200 ml vode i kuhamo još 30 minuta.
Pet minuta prije kraja kuhanja, u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo cijele kozice i pržimo ih sa svake strane jednu minutu.
Zatim ih izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo očišćene repove morskih kozica, dodamo naribani đumbir te ih pirjamo povremeno miješajući.
Nakon 2-3 minute ulijemo rakiju i pričekamo jednu minutu da alkohol ispari.
Zatim dodamo kuhanu bundevu, ulijemo vrhnje za kuhanje i izradimo štapnim mikserom.
Dobivenu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo cijelim kozicama, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.