- Almo Čatlak
- 55 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gusta juha od ječma i graha – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od ječma i graha. – ječmena kaša, bijeli grah (iz konzerve), luk, češnjak, mrkva, korijen celera, poriluk, slanina (pečene), kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječam prelijemo hladnom vodom i ostavimo da se namače preko noći. ; Pečenu slaninu narežemo na prutiće, mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, poriluk očistimo i narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i celera, trakice poriluka, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute ulijemo 1 l vruće vode i kad zavri, kuhamo 10-ak minuta. ; Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, dodamo ocijeđeni ječam, prutiće slanine, listove kadulje, promiješamo i kuhamo još 20 minuta. ; Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta.; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; – Ječam je žitarica iz porodice trava, a potječe iz Etiopije i jugoistočne Azije gdje se počeo uzgajati prije 10 000 godina i možemo reći da je prošao zaista dug i naporan put da bi, na našu sreću, završio zajedno s grahom u našem loncu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gusta juha od ječma i graha – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od ječma i graha. – ječmena kaša, bijeli grah (iz konzerve), luk, češnjak, mrkva, korijen celera, poriluk, slanina (pečene), kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječam prelijemo hladnom vodom i ostavimo da se namače preko noći. ; Pečenu slaninu narežemo na prutiće, mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, poriluk očistimo i narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i celera, trakice poriluka, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute ulijemo 1 l vruće vode i kad zavri, kuhamo 10-ak minuta. ; Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, dodamo ocijeđeni ječam, prutiće slanine, listove kadulje, promiješamo i kuhamo još 20 minuta. ; Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta.; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; -</div>
Gusta juha od ječma i graha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od ječma i graha.
Ječam je žitarica iz porodice trava, a potječe iz Etiopije i jugoistočne Azije gdje se počeo uzgajati prije 10 000 godina i možemo reći da je prošao zaista dug i naporan put da bi, na našu sreću, završio zajedno s grahom u našem loncu.
Gusta juha od ječma i graha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od ječma i graha. - ječmena kaša, bijeli grah (iz konzerve), luk, češnjak, mrkva, korijen celera, poriluk, slanina (pečene), kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječam prelijemo hladnom vodom i ostavimo da se namače preko noći. ; Pečenu slaninu narežemo na prutiće, mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, poriluk očistimo i narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i celera, trakice poriluka, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute ulijemo 1 l vruće vode i kad zavri, kuhamo 10-ak minuta. ; Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, dodamo ocijeđeni ječam, prutiće slanine, listove kadulje, promiješamo i kuhamo još 20 minuta. ; Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta.; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Ječam prelijemo hladnom vodom i ostavimo da se namače preko noći.
- Pečenu slaninu narežemo na prutiće, mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, poriluk očistimo i narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i celera, trakice poriluka, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute ulijemo 1 l vruće vode i kad zavri, kuhamo 10-ak minuta.
- Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, dodamo ocijeđeni ječam, prutiće slanine, listove kadulje, promiješamo i kuhamo još 20 minuta.
- Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta.
- Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:55minuta |
|