- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gusta juha od krumpira, špinata i slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od krumpira, špinata i slanutka.
Ova juha može biti toplo predjelo, ali i glavno jelo s pokojom kriškom kruha. Toliko je bogata vitaminima ali i prepuna raznih okusa da ćete ju sigurno ubrzo ponovo pripremiti.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slanutak, 450 g iz konzerve
- krumpir, 350 g
- špinat, 200 g smrznutog
- češnjak, 4 režnja
- luk, 1 glavica
- čili papričica, 1 žličica mljevene
- kumin, 1 žličica
- korijander, 1 žličica
- povrtni temeljac, 1.2 l
- kukuruzno brašno, 20 g
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- pasta od sezama, 30 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kumin i korijander izmrvimo u mužaru, a češnjak narežemo na listiće.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, mrvljeni kumin i korijander, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta prženja dodamo kukuruzno brašno, mljevenu chili papričicu, pastu od sezama i promiješamo.
- Zatim dodamo kockice krumpira, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 40 minuta.
- Potom dodamo otopljeni špinat, ocijeđeni slanutak iz konzerve, ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo, promiješamo i kuhamo još 5 minuta.
- Juhu rasporedimo u tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |