- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gusta krem juha od kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu krem juhu od kupusa.
Svi znaju da je zeleno povrće dobro za zdravlje, ali nekad u svom izvornom obliku jednostavno nije zanimljivo. Kako bismo doskočili tom problemu, poslužili smo se starim trikom i pretvorili ga u finu gustu juhu. Naš je kupus dobio sasvim novu dimenziju!
Gusta krem juha od kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu krem juhu od kupusa. - kupus (svježeg), luk, šećer, povrtni temeljac (iz kocke), krem sir (svježeg), glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svježi kupus očistimo i nasjeckamo. ; U loncu ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo žličicu šećera i čim se rastopi, a prije nego što počne dobivati boju, dodamo narezan kupus i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo još 8-10 minuta odnosno dok kupus malo ne omekša. ; Potom ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta. ; Neposredno prije kraja kuhanja u zasebnu zdjelicu stavimo svježi krem sir, ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo 1-2 žličice glatkog brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu bez grudica. ; Dobivenu smjesu umiješamo u lonac s kupusom, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo još 2-3 minute. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo s malo sjeckanog peršina i po želji s još malo svježe mljevenog papra, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kupus, 200 g svježeg
- luk, 1 glavica
- šećer, 1 žličica
- povrtni temeljac, 750 ml iz kocke
- krem sir, 200 g svježeg
- glatko brašno, 20 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježi kupus očistimo i nasjeckamo.
- U loncu ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim dodamo žličicu šećera i čim se rastopi, a prije nego što počne dobivati boju, dodamo narezan kupus i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo još 8-10 minuta odnosno dok kupus malo ne omekša.
- Potom ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta.
- Neposredno prije kraja kuhanja u zasebnu zdjelicu stavimo svježi krem sir, ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo 1-2 žličice glatkog brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu bez grudica.
- Dobivenu smjesu umiješamo u lonac s kupusom, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo još 2-3 minute.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo s malo sjeckanog peršina i po želji s još malo svježe mljevenog papra, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |