- Almo Čatlak
- 50 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gusta pileća juha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu pileću juhu.
Svi znamo da nam pileća juha liječi tijelo kada smo bolesni, a ako ju pripremite na naš način, i duša će nam biti zdrava i vesela.
Gusta pileća juha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu pileću juhu. - pileći file (od zabatka), miješano povrće za juhu, kokošji temeljac, maslac, luk, brašno, majčina dušica (svježa), lovorov list, sok od limuna, mileram, sol i papar (bijeli), Pileće filete zabatka očistimo i narežemo na kockice, a luk očistimo i nasjeckamo. ; U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo, i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno, i miješajući pržimo dok ne počne dobivati boju. ; Potom polako ulijemo kokošju juhu, stalno miješajući da ne ostanu grudice, dodamo vezicu majčine dušice, lovorov list, posolimo i pričekamo da zavri. ; U vrelu juhu dodamo piletinu, mješavinu povrća, popaprimo, promiješamo, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta ugasimo vatru, ulijemo limunov sok i promiješamo. ; Gotovu juhu stavimo u tanjure, dodamo malo milerama, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 400 g od zabatka
- miješano povrće za juhu, 200 g
- kokošji temeljac, 1 l
- maslac, 60 g
- luk, 1 glavica
- brašno, 3 žlice
- majčina dušica, 1 vezica svježa
- lovorov list, 1
- sok od limuna, 1 žličica
- mileram, 2 žlice
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileće filete zabatka očistimo i narežemo na kockice, a luk očistimo i nasjeckamo.
- U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo, i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno, i miješajući pržimo dok ne počne dobivati boju.
- Potom polako ulijemo kokošju juhu, stalno miješajući da ne ostanu grudice, dodamo vezicu majčine dušice, lovorov list, posolimo i pričekamo da zavri.
- U vrelu juhu dodamo piletinu, mješavinu povrća, popaprimo, promiješamo, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 15-ak minuta ugasimo vatru, ulijemo limunov sok i promiješamo.
- Gotovu juhu stavimo u tanjure, dodamo malo milerama, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |