- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gusta riblja juha s porilukom i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu riblju juhu s porilukom i pancetom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 750 g
- luk, 1 glavica
- slanina, 100 g
- češnjak, 2 režnja
- poriluk, 1
- koncentrat rajčice, 20 g
- pelati rajčice, 4 ocijeđene
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo ulje, na njega stavimo sjeckani luk, dodamo narezani poriluk, posolimo i pržimo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme narežemo slaninu, dimljenu ili kuhanu, na kockice i odmah dodamo u tavu s povrćem.
- Nakon 7 do 8 minuta preko povrća protisnemo režnjeve češnjaka, odmah zatim dodamo koncentrat rajčice i stalno miješajući pričekamo da se rastopi.
- Sada sastojke začinimo mediteranskom mješavinom začina, ulijemo vodu, još malo promiješamo i pričekamo da zavri.
- Nakon desetak minuta kuhanja, nasjeckamo ocijeđenu pelati rajčicu na kolutiće i dodamo ju u posudu.
- Sada filete bijele ribe jednostavno narežemo na kocke veličine zalogaja te i njih dodamo u posudu s povrćem. Sastojke promiješamo i na laganoj vatri kuhamo dalje.
- Nakon pola sata juha je gotova.
- Poslužimo ju u dubokim tanjurima te po želji pospemo s malo svježeg sjeckanog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |