Halva s orasima

 • 45 min
 • 8 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Halva s orasima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti halvu s orasima.

Halva je idealna orijentalna slastica za prijateljske razgovore uz kavu. Vrlo je slatka, kao i mnoge druge orijentalne slastice, pa budite umjereni kada ju konzumirate. Izvrsno paše uz šalicu crne kave!

Halva s orasima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti halvu s orasima. - oštro brašno, glatko brašno, maslac, orasi, voda, šećer, vanilin šećer, limun, Šećerni sirup: : U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre i ostavimo da se hladi.; Pročišćeni maslac: : Na slaboj vatri polagano bez miješanja otopimo maslac, maknemo sa vatre pa sa površine oberemo nastalu pjenicu. Preostali maslac žlicom oprezno prebacimo u čistu posudu, a mliječni talog sa dna posude bacimo.; Priprema: : Pročišćeni maslac stavimo na vatru, dodamo brašno i mljevene orahe te uz neprestano miješanje pržimo dok smjesa ne poprimi zlatno smeđu boju odnosno dok se ne počne odvajati od stjenke posude. ; Ugasimo vatru pa u smjesu stalno miješajući polako dodajemo šećernu vodu. Sve zajedno dobro izmiješamo da ne ostanu grudice. ; Zatim na laganoj vatri nastavimo miješati halvu sve dok se ne počne odvajati od posude. Halvu maknemo sa vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Zatim žlicom grabimo halvu i između dlanova oblikujemo kuglice koje valjamo u mljevene orahe pa jednu do druge slažemo na tanjur za posluživanje. ; Halvu po želji još posipamo mljevenim orasima ili šećerom u prahu. Halvu čuvamo pokrivenu u hladnjaku gdje može stajati i nekoliko dana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Šećerni sirup:
 1. U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre i ostavimo da se hladi.
Pročišćeni maslac:
 1. Na slaboj vatri polagano bez miješanja otopimo maslac, maknemo sa vatre pa sa površine oberemo nastalu pjenicu. Preostali maslac žlicom oprezno prebacimo u čistu posudu, a mliječni talog sa dna posude bacimo.
Priprema:
 1. Pročišćeni maslac stavimo na vatru, dodamo brašno i mljevene orahe te uz neprestano miješanje pržimo dok smjesa ne poprimi zlatno smeđu boju odnosno dok se ne počne odvajati od stjenke posude.
 2. Ugasimo vatru pa u smjesu stalno miješajući polako dodajemo šećernu vodu. Sve zajedno dobro izmiješamo da ne ostanu grudice.
 3. Zatim na laganoj vatri nastavimo miješati halvu sve dok se ne počne odvajati od posude. Halvu maknemo sa vatre i ostavimo da se malo ohladi.
 4. Zatim žlicom grabimo halvu i između dlanova oblikujemo kuglice koje valjamo u mljevene orahe pa jednu do druge slažemo na tanjur za posluživanje.
 5. Halvu po želji još posipamo mljevenim orasima ili šećerom u prahu. Halvu čuvamo pokrivenu u hladnjaku gdje može stajati i nekoliko dana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 36
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: