- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hamburger
Saznajte kako pripremiti hamburger u našem video receptu.
Možda vam to nikada nije palo na pamet, ali hamburger je ustvari - sendvič! I to vrlo vjerojatno najpoznatiji sendvič na svijetu. Pretpostavlja se da potječe iz Njemačke, odakle su ga iseljenici donijeli u Ameriku. Iako postoji mnogo vrsta hamburgera, osnovni recept kaže da se između dva sloja peciva stavlja pečena pljeskavica od mljevenog mesa, umak, salata, rajčica, luk.
Hamburger - Saznajte kako pripremiti hamburger u našem video receptu. - mljevena junetina, pecivo (za hamburger), rajčica, luk, zelena salata, senf, kečap, majoneza, sol i papar, U zdjelu dodamo mljevenu junetinu, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo. ; U manjoj zdjelici pomiješamo senf, kečap i majonezu. ; Rajčicu operemo i narežemo na kolute. Luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolute. Listove salate operemo pod mlazom hladne vode. ; Od mesa oblikujemo tanke mljevene odreske i popržimo ih na vrućem ulju sa obije strane. ; Hamburger peciva kratko ugrijemo u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, prerežemo popola te sve polovice iznutra premažemo pripremljenim umakom. ; Na donji dio peciva stavimo list salate, zatim pečeni mljeveni odrezak, kolut rajčice, narezani luk, poklopimo gornjim dijelom peciva i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 500 g
- pecivo, 4 za hamburger
- rajčica, 1
- luk, 1 glavica
- zelena salata, 4 lista
- senf, 1 žličica
- kečap, 1 žlica
- majoneza, 1 žlica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu dodamo mljevenu junetinu, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo.
- U manjoj zdjelici pomiješamo senf, kečap i majonezu.
- Rajčicu operemo i narežemo na kolute. Luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolute. Listove salate operemo pod mlazom hladne vode.
- Od mesa oblikujemo tanke mljevene odreske i popržimo ih na vrućem ulju sa obije strane.
- Hamburger peciva kratko ugrijemo u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, prerežemo popola te sve polovice iznutra premažemo pripremljenim umakom.
- Na donji dio peciva stavimo list salate, zatim pečeni mljeveni odrezak, kolut rajčice, narezani luk, poklopimo gornjim dijelom peciva i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |