- Miro Biondić
- 360 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem.
Hladetina je osvježavajuće tradicionalno jelo. Dok se priprema izgleda kao juha, a kad je gotova postaje prekrasni prozirni žele u kojem se vide komadići mesa i povrća. Odlično, vizualno atraktivno predjelo ili glavno jelo.
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. - svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovor, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 1 kg dimljene svinjske nožice
- kuhana vratina, 200 g dimljene
- luk, 1/2 glavice
- mrkva, 2
- korijen celera, 1/4
- lovorov list
- peršin
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora.
- Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati.
- Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min.
- Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice.
- Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili.
- Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.
- Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:360minuta |