- Miro Biondić
- 360 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. – svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovorov list, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; – Hladetina je osvježavajuće tradicionalno jelo. Dok se priprema izgleda kao juha, a kad je gotova postaje prekrasni prozirni žele u kojem se vide komadići mesa i povrća. Odlično, vizualno atraktivno predjelo ili glavno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Hladetina od dimljenog mesa s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. – svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovor, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; -</div>
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem.
Hladetina je osvježavajuće tradicionalno jelo. Dok se priprema izgleda kao juha, a kad je gotova postaje prekrasni prozirni žele u kojem se vide komadići mesa i povrća. Odlično, vizualno atraktivno predjelo ili glavno jelo.
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. - svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovor, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; -
Upute po koracima:
- Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora.
- Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati.
- Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min.
- Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice.
- Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili.
- Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.
- Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 139
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:360minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
hladetina, hladetina recept,
Jela koja su danas popularna:
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Fileti grdobine u panceti
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
210 min
Almo Čatlak
Sipice iz padele (tave)
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Shiitake gljive sa svježim zelenim rezancima
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Janjetina na marokanski način
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
220 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)