- Miro Biondić
- 360 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. – svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovorov list, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; – Hladetina je osvježavajuće tradicionalno jelo. Dok se priprema izgleda kao juha, a kad je gotova postaje prekrasni prozirni žele u kojem se vide komadići mesa i povrća. Odlično, vizualno atraktivno predjelo ili glavno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Hladetina od dimljenog mesa s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. – svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovor, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; -</div>
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem.
Hladetina je osvježavajuće tradicionalno jelo. Dok se priprema izgleda kao juha, a kad je gotova postaje prekrasni prozirni žele u kojem se vide komadići mesa i povrća. Odlično, vizualno atraktivno predjelo ili glavno jelo.
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. - svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovor, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; -
Upute po koracima:
- Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora.
- Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati.
- Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min.
- Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice.
- Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili.
- Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.
- Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:360minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
hladetina, hladetina recept, Međimurska hladetina, recept za hladetina, www recept za hladetinu,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način
Votes: 54
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Salata od jabuka, celerove stabljike i rotkvica
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)