- Miro Biondić
- 200 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hladetina od junetine i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od junetine i poriluka.
Hladetina se u našim krajevima obično priprema od svinjetine. Za promjenu evo jedne ukusne hladetine od juneće koljenice. Šareno, atraktivno i slasno predjelo kako za vruće, tako i za hladne dane.
Hladetina od junetine i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od junetine i poriluka. - juneća koljenica, poriluk, mrkva, korijen celera, luk, lovorov list, peršin (list), sol, papar (u zrnu), U hladnu vodu stavimo kuhati juneću koljenicu uz dodatak mrkve, korijena celera, luka, papra u zrnu, lista peršina, lovorovog lista i soli. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha još 2 h. ; Hladetinu pustimo da se slegne, procijedimo je, izvadimo meso i dodamo poriluk narezan na kolutiće. ; Poriluk kuhamo u juhi još 45 min. ; U posudu za hladetinu ohlađeno meso narežemo na kockice, posipamo sa porilukom i zalijemo sa juhom od mesa i poriluka. ; Dekoriramo kolutićima kuhane mrkve. Po želji, tek na kraju dosolimo juhu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća koljenica, 1 kg
- poriluk, 1
- mrkva, 2
- korijen celera, 1/4
- luk, 1/2 glavice
- lovorov list
- peršin list
- sol
- papar u zrnu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U hladnu vodu stavimo kuhati juneću koljenicu uz dodatak mrkve, korijena celera, luka, papra u zrnu, lista peršina, lovorovog lista i soli.
- Kada prokuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha još 2 h.
- Hladetinu pustimo da se slegne, procijedimo je, izvadimo meso i dodamo poriluk narezan na kolutiće.
- Poriluk kuhamo u juhi još 45 min.
- U posudu za hladetinu ohlađeno meso narežemo na kockice, posipamo sa porilukom i zalijemo sa juhom od mesa i poriluka.
- Dekoriramo kolutićima kuhane mrkve. Po želji, tek na kraju dosolimo juhu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |