- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Hladetina od škarpina i kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od škarpina i kozica.
Radite riblju večeru i ne biste ju htjeli započeti ribljom juhom niti rižotom? Evo sjajnog predjela - ukusnog, originalnog i privlačnog za oko. Škarpina, riba poznata po tome da savršeno oplemenjuje juhe svojim bogatim okusom, kozice, celer i mrkva stopili su se u jedan sasvim novi okus.
Hladetina od škarpina i kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od škarpina i kozica. - riba škarpina (u komadu), kozice, celerova stabljika, mrkva, luk, lovorov list, peršin, sol, papar (u zrnu), Ribu očistimo od ljusaka, odstranimo joj glavu (koju ne bacamo) i iznutrice, operemo i filetiramo. ; U lonac ulijemo dvije litre hladne vode, dodamo glavu i repnu peraju škarpine, očišćenu mrkvu, celerovu stabljiku, luk, papar u zrnu, sol, lovorov list i grančicu peršina. ; Kada zavrije, smanjimo vatru i s površine oberemo pjenu. ; Zatim dodamo očišćene repove kozica, pripremljene filete škarpine i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 20 minuta.; Zatim izvadimo meso škarpine, kozice, mrkvu i stabljike celera, a preostale sastojke kuhamo na laganoj vatri dok juha na pola ne reducira. ; Kuhano povrće narežemo na jednake komade i zajedno s mesom škarpine i repovima kozica složimo u prikladnu posudu za hladetinu. ; Juhu procijedimo kroz fino sito, ostavimo da se malo ohladi pa njome prelijemo povrće i ribu. Kada se ohladi, hladetinu stavimo u hladnjak da se stvrdne.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- škarpina, 600 g u komadu
- kozice, 150 g
- celerova stabljika, 2
- mrkva, 1
- luk, 1/2 glavice
- lovorov list, 1
- peršin, 1 grančica
- sol
- papar u zrnu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo od ljusaka, odstranimo joj glavu (koju ne bacamo) i iznutrice, operemo i filetiramo.
- U lonac ulijemo dvije litre hladne vode, dodamo glavu i repnu peraju škarpine, očišćenu mrkvu, celerovu stabljiku, luk, papar u zrnu, sol, lovorov list i grančicu peršina.
- Kada zavrije, smanjimo vatru i s površine oberemo pjenu.
- Zatim dodamo očišćene repove kozica, pripremljene filete škarpine i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 20 minuta.
- Zatim izvadimo meso škarpine, kozice, mrkvu i stabljike celera, a preostale sastojke kuhamo na laganoj vatri dok juha na pola ne reducira.
- Kuhano povrće narežemo na jednake komade i zajedno s mesom škarpine i repovima kozica složimo u prikladnu posudu za hladetinu.
- Juhu procijedimo kroz fino sito, ostavimo da se malo ohladi pa njome prelijemo povrće i ribu. Kada se ohladi, hladetinu stavimo u hladnjak da se stvrdne.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |