Hladna salata od piletine i tjestenine

  • 60 min
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hladna salata od piletine i tjestenine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladnu salatu od piletine i tjestenine.

Ovo lagano i osvježavajuće jelo idealno je za vruće dane - dat će vam mnogo energije, a neće vam opteretiti želudac. Tajna sjajnog okusa je u umaku: predivnoj aromi vlasca, bosiljka, majčine dušice i maslinovog ulja.

Hladna salata od piletine i tjestenine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladnu salatu od piletine i tjestenine. - pileća prsa, tjestenina (penne), sir gouda, salata cikorija, grožðice, jogurt, kiselo vrhnje, bosiljak, vlasac, majčina dušica, ljuta mljevena paprika, balzamički ocat, maslinovo ulje, sol i papar, Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenom vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi. ; Pileća prsica očistimo od kostiju, začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice. ; U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom, salatom i grožđicama. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine. ; Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu. ; Serviramo na tanjuru, a po vrhu dekoriramo vrhovima cikorije i ljutom crvenom paprikom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenom vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi.
  2. Pileća prsica očistimo od kostiju, začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice.
  3. U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom, salatom i grožđicama. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine.
  4. Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu.
  5. Serviramo na tanjuru, a po vrhu dekoriramo vrhovima cikorije i ljutom crvenom paprikom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 34
Rating: 4.47
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: