- Almo Čatlak
- 90 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Hladni kolač s rukolom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladni kolač s rukolom i sirom.
Neobičan, ali i neobično dobar kolač s mješavinom sireva, na podlozi od rukole na prhkom tijestu, ukrašen kolutićima kiselih krastavaca. Svakako kušati!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi kravlji sir, 400 g
- sir mascarpone, 120 g
- mileram, 180 ml
- kukuruzno brašno, 125 g
- glatko brašno, 125 g
- maslac, 120 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bosiljak, 1 žlica sjeckani
- češnjak, 1 režanj
- rukola, 90 g
- kiseli krastavci, 4-6
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kukuruzno i glatko brašno prosijemo u zdjelu, maslac narežemo na kockice, kisele krastavce na kolutiće, a češnjak protisnemo.
- U zdjelu s mješavinom brašna dodamo kockice maslaca i utrljamo ih prstima u brašno dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. Zatim posolimo, ulijemo cca 150 ml vode i tijesto izmijesimo u kuglu.
- Potom zdjelu s tijestom poklopimo i ostavimo da odstoji na sobnoj temperaturi.
- Nakon 30-ak minuta tijesto debljine 5 milimetara, oblikujemo po kalupu za pite, koji smo premazali maslacem, a dno mu prekrili papirom za pečenje.
- Zatim tijesto izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo mileram, mascarpone, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sjeckani bosiljak, posolimo, popaprimo, izradimo jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje.
- Gotovo tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se malo ohladi.
- Potom dno tijesta prekrijemo opranom rukolom, preko nje rasporedimo mješavinu sireva, ukrasimo kolutićima kiselih krastavaca i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |