- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu iz pećnice s mladim krumpirom. – hobotnica, mini rajčica, krumpir (mladog), panceta, crno vino, peperoncini (mrvljeni), češnjak, limun, peršin (sjeckani), sol i papar, Prije svega opranu i očišćenu hobotnicu narežemo na komade, mini rajčice prepolovimo, krumpir ogulimo, limun narežemo na kolutove, a pancetu na trakice. ; U zagrijanu tavu bez masnoće stavimo pancetu i kratko ju pržimo. Prženu pancetu izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo komade hobotnice i pržimo ih sa svih strana. ; Kada hobotnica ispusti tekućinu, izvadimo je i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a vodu odlijemo. ; Zatim po hobotnici protisnemo češnjak, posipamo mrvljenim peperoncinom, dodamo mladi krumpir, mini rajčice, posipamo prženom pancetom, dodamo kolutove limuna, prelijemo crnim vinom, s dvije, tri žlice tekućine od kuhanja, maslinovim uljem, začinimo solju, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta (tijekom pečenja nekoliko puta promiješamo sastojke). ; Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; – Postoje razne varijacije pripreme hobotnice, ali klasika je klasika i tu se nema što dodati ni oduzeti. A onima koji su zaboravili, ili još nisu naučili, predlažemo da pogledaju dokumentarni film iz naše kuhinje.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu iz pećnice s mladim krumpirom. – hobotnica, mini rajčica, krumpir (mladog), panceta, crno vino, peperoncini (mrvljeni), češnjak, limun, peršin (sjeckani), sol i papar, Prije svega opranu i očišćenu hobotnicu narežemo na komade, mini rajčice prepolovimo, krumpir ogulimo, limun narežemo na kolutove, a pancetu na trakice. ; U zagrijanu tavu bez masnoće stavimo pancetu i kratko ju pržimo. Prženu pancetu izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo komade hobotnice i pržimo ih sa svih strana. ; Kada hobotnica ispusti tekućinu, izvadimo je i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a vodu odlijemo. ; Zatim po hobotnici protisnemo češnjak, posipamo mrvljenim peperoncinom, dodamo mladi krumpir, mini rajčice, posipamo prženom pancetom, dodamo kolutove limuna, prelijemo crnim vinom, s dvije, tri žlice tekućine od kuhanja, maslinovim uljem, začinimo solju, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta (tijekom pečenja nekoliko puta promiješamo sastojke). ; Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -</div>
Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu iz pećnice s mladim krumpirom.
Postoje razne varijacije pripreme hobotnice, ali klasika je klasika i tu se nema što dodati ni oduzeti. A onima koji su zaboravili, ili još nisu naučili, predlažemo da pogledaju dokumentarni film iz naše kuhinje.
Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu iz pećnice s mladim krumpirom. - hobotnica, mini rajčica, krumpir (mladog), panceta, crno vino, peperoncini (mrvljeni), češnjak, limun, peršin (sjeckani), sol i papar, Prije svega opranu i očišćenu hobotnicu narežemo na komade, mini rajčice prepolovimo, krumpir ogulimo, limun narežemo na kolutove, a pancetu na trakice. ; U zagrijanu tavu bez masnoće stavimo pancetu i kratko ju pržimo. Prženu pancetu izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo komade hobotnice i pržimo ih sa svih strana. ; Kada hobotnica ispusti tekućinu, izvadimo je i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a vodu odlijemo. ; Zatim po hobotnici protisnemo češnjak, posipamo mrvljenim peperoncinom, dodamo mladi krumpir, mini rajčice, posipamo prženom pancetom, dodamo kolutove limuna, prelijemo crnim vinom, s dvije, tri žlice tekućine od kuhanja, maslinovim uljem, začinimo solju, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta (tijekom pečenja nekoliko puta promiješamo sastojke). ; Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Prije svega opranu i očišćenu hobotnicu narežemo na komade, mini rajčice prepolovimo, krumpir ogulimo, limun narežemo na kolutove, a pancetu na trakice.
- U zagrijanu tavu bez masnoće stavimo pancetu i kratko ju pržimo. Prženu pancetu izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo komade hobotnice i pržimo ih sa svih strana.
- Kada hobotnica ispusti tekućinu, izvadimo je i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a vodu odlijemo.
- Zatim po hobotnici protisnemo češnjak, posipamo mrvljenim peperoncinom, dodamo mladi krumpir, mini rajčice, posipamo prženom pancetom, dodamo kolutove limuna, prelijemo crnim vinom, s dvije, tri žlice tekućine od kuhanja, maslinovim uljem, začinimo solju, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta (tijekom pečenja nekoliko puta promiješamo sastojke).
- Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 58
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|