- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Hobotnica kao ispod peke – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke. – hobotnica ((odmrznuta i očišćena) ), krumpir, mini rajčica, luk, ružmarin, češnjak, mrkva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu. ; Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom. ; Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom dodamo grančicu ružmarina, režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice. ; Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
;  – Tko voli i želi hobotnicu ispod peke, a ne čeka mu se ljeto, more i prave peke s pravom vatrom, neka pogleda ovaj recept i požuri u ribarnicu. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Hobotnica kao ispod peke – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke. – hobotnica ((odmrznuta i očišćena) ), krumpir, mini rajčica, luk, ružmarin, češnjak, mrkva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu. ; Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom. ; Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom dodamo grančicu ružmarina, neočišćene režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice. ; Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Hobotnica kao ispod peke    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke.    
         
     
                
        
            
        Tko voli i želi hobotnicu ispod peke, a ne čeka mu se ljeto, more i prave peke s pravom vatrom, neka pogleda ovaj recept i požuri u ribarnicu. Dobar tek!
Hobotnica kao ispod peke - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke. - hobotnica ((odmrznuta i očišćena) ), krumpir, mini rajčica, luk, ružmarin, češnjak, mrkva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu. ; Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom. ; Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom dodamo grančicu ružmarina, neočišćene režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice. ; Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
 
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta. 
- Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu. 
- Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom. 
- Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu. 
- Potom dodamo grančicu ružmarina, režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice. 
- Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. 
- Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta. 
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
 
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        | 
    
        Votes: 210Rating: 4.43
 You:
 
        Rate this recipe!     |  | 
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | Za Print recepta klikni ikonu >> |  | 
    
     
         
    
    
                        | Vrijeme pripreme:110minuta |  |