Hobotnica s kaparama u hrskavom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu s kaparama u hrskavom tijestu. – hobotnica, kore za savijače, lovorov list, batat, svježa crvena paprika, češnjak, peršin (sjeckani), kapare (u octu), sok od ananasa, ocat (bijelog), sojin umak, smeđi šećer, kukuruzni škrob, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U nezagrijan lonac bez vode stavimo odmrznutu hobotnicu, dodamo listove lovora, poklopimo, uključimo vatru na najslabije i kuhamo hobotnicu u vlastitim sokovima 20-ak minuta. Za to vrijeme kapare ocijedimo i nasjeckamo, a očišćenu papriku i oguljeni batat narežemo na kockice. ; Zatim u tavicu za umake ulijemo sok od ananasa, 70 ml vode, sojin umak i bijeli ocat, dodamo smeđi šećer, protisnuti češnjak i kukuruzni škrob te miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice. ; Potom tavicu stavimo iznad vatre i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom, 7-8 minuta, dok se ne zgusne, a potom ga stavimo na stranu da se hladi. Kuhanu hobotnicu ostavimo da se ohladi, a listove tijesta narežemo na trake širine 14 centimetara. ; Rashlađenu hobotnicu narežemo na manje komade, a potom ju nasjeckamo i premjestimo u zdjelu. Zatim dodamo kockice batata i paprike, sjeckane kapare i peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Na radnu površinu rasporedimo trake tijesta, premažemo ih mješavinom vode i malo ulja, na uži kraj tijesta stavimo 2-3 žlice nadjeva od hobotnice i savijemo ih u male savijače. ; Tako pripremljene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulja, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Savijače s hobotnicom rasporedimo na tanjure i poslužimo s pripremljenim umakom.
; – 100 g svježe hobotnice iznosi 82 kcal / 343 kJ, a od čega 15% čine proteini, 1% masti, a 2,2% ugljikohidrati i možemo ju smatrati zdravom namirnicom, a ako ju pripremite na predložen način s finim umakom, užitak je zajamčen!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Hobotnica s kaparama u hrskavom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu s kaparama u hrskavom tijestu. – hobotnica, kore za savijače, lovorov list, batati, svježa crvena paprika, češnjak, peršin (sjeckani), kapare (u octu), sok od ananasa, ocat (bijelog), sojin umak, smeđi šećer, kukuruzni škrob, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U nezagrijan lonac bez vode stavimo odmrznutu hobotnicu, dodamo listove lovora, poklopimo, uključimo vatru na najslabije i kuhamo hobotnicu u vlastitim sokovima 20-ak minuta. Za to vrijeme kapare ocijedimo i nasjeckamo, a očišćenu papriku i oguljeni batat narežemo na kockice. ; Zatim u tavicu za umake ulijemo sok od ananasa, 70 ml vode, sojin umak i bijeli ocat, dodamo smeđi šećer, protisnuti češnjak i kukuruzni škrob te miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice. ; Potom tavicu stavimo iznad vatre i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom, 7-8 minuta, dok se ne zgusne, a potom ga stavimo na stranu da se hladi. Kuhanu hobotnicu ostavimo da se ohladi, a listove tijesta narežemo na trake širine 14 centimetara. ; Rashlađenu hobotnicu narežemo na manje komade, a potom ju nasjeckamo i premjestimo u zdjelu. Zatim dodamo kockice batata i paprike, sjeckane kapare i peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Na radnu površinu rasporedimo trake tijesta, premažemo ih mješavinom vode i malo ulja, na uži kraj tijesta stavimo 2-3 žlice nadjeva od hobotnice i savijemo ih u male savijače. ; Tako pripremljene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulja, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Savijače s hobotnicom rasporedimo na tanjure i poslužimo s pripremljenim umakom.
; -</div>
Hobotnica s kaparama u hrskavom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu s kaparama u hrskavom tijestu.
100 g svježe hobotnice iznosi 82 kcal / 343 kJ, a od čega 15% čine proteini, 1% masti, a 2,2% ugljikohidrati i možemo ju smatrati zdravom namirnicom, a ako ju pripremite na predložen način s finim umakom, užitak je zajamčen!
Hobotnica s kaparama u hrskavom tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu s kaparama u hrskavom tijestu. - hobotnica, kore za savijače, lovorov list, batati, svježa crvena paprika, češnjak, peršin (sjeckani), kapare (u octu), sok od ananasa, ocat (bijelog), sojin umak, smeđi šećer, kukuruzni škrob, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U nezagrijan lonac bez vode stavimo odmrznutu hobotnicu, dodamo listove lovora, poklopimo, uključimo vatru na najslabije i kuhamo hobotnicu u vlastitim sokovima 20-ak minuta. Za to vrijeme kapare ocijedimo i nasjeckamo, a očišćenu papriku i oguljeni batat narežemo na kockice. ; Zatim u tavicu za umake ulijemo sok od ananasa, 70 ml vode, sojin umak i bijeli ocat, dodamo smeđi šećer, protisnuti češnjak i kukuruzni škrob te miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice. ; Potom tavicu stavimo iznad vatre i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom, 7-8 minuta, dok se ne zgusne, a potom ga stavimo na stranu da se hladi. Kuhanu hobotnicu ostavimo da se ohladi, a listove tijesta narežemo na trake širine 14 centimetara. ; Rashlađenu hobotnicu narežemo na manje komade, a potom ju nasjeckamo i premjestimo u zdjelu. Zatim dodamo kockice batata i paprike, sjeckane kapare i peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Na radnu površinu rasporedimo trake tijesta, premažemo ih mješavinom vode i malo ulja, na uži kraj tijesta stavimo 2-3 žlice nadjeva od hobotnice i savijemo ih u male savijače. ; Tako pripremljene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulja, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Savijače s hobotnicom rasporedimo na tanjure i poslužimo s pripremljenim umakom.
; -
U nezagrijan lonac bez vode stavimo odmrznutu hobotnicu, dodamo listove lovora, poklopimo, uključimo vatru na najslabije i kuhamo hobotnicu u vlastitim sokovima 20-ak minuta. Za to vrijeme kapare ocijedimo i nasjeckamo, a očišćenu papriku i oguljeni batat narežemo na kockice.
Zatim u tavicu za umake ulijemo sok od ananasa, 70 ml vode, sojin umak i bijeli ocat, dodamo smeđi šećer, protisnuti češnjak i kukuruzni škrob te miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice.
Potom tavicu stavimo iznad vatre i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom, 7-8 minuta, dok se ne zgusne, a potom ga stavimo na stranu da se hladi. Kuhanu hobotnicu ostavimo da se ohladi, a listove tijesta narežemo na trake širine 14 centimetara.
Rashlađenu hobotnicu narežemo na manje komade, a potom ju nasjeckamo i premjestimo u zdjelu. Zatim dodamo kockice batata i paprike, sjeckane kapare i peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
Na radnu površinu rasporedimo trake tijesta, premažemo ih mješavinom vode i malo ulja, na uži kraj tijesta stavimo 2-3 žlice nadjeva od hobotnice i savijemo ih u male savijače.
Tako pripremljene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulja, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
Savijače s hobotnicom rasporedimo na tanjure i poslužimo s pripremljenim umakom.