- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hot dog
Saznajte kako pripremiti hot dog u našem video receptu.
Hot dog, taj svjetski poznati sendvič čudnog oblika, najvjerojatnije potječe iz Austrije ili Njemačke. No pravu svjetsku slavu stekao je dolaskom u New York, početkom prošlog stoljeća. Danas je omiljen širom svijeta, a ponajviše se vezuje uz tipično američki sport bejzbol.
Hot dog - Saznajte kako pripremiti hot dog u našem video receptu. - hrenovke, pecivo (za hot dog), slanina (tanke), kukuruz (iz konzerve), luk, slatka mljevena paprika, sol i papar, Luk ogulimo i narežemo na tanke trakice, a kukuruz iz konzerve ocijedimo. ; Hrenovke omotamo tanko narezanim kriškama slanine, slažemo u vatrostalnu posudu u koju zatim dodamo toliko vode da pokrije dno. Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 8 minuta. ; Za to vrijeme na malo ulja, u tavi, uz dodatak kukuruza iz konzerve te začina (mljevene crvene paprike, soli i svježe mljevenog papra) staklasto popržimo luk i maknemo u stranu.; Jednu minutu prije nego izvadimo omotane hrenovke iz pećnice, na njih položimo pecivo za hot dog da se ugrije pa sve zajedno izvadimo iz pećnice. ; Pecivo s gornje strane, po dužini zarežemo nožem i nadjenemo ga pripremljenim lukom i kukuruzom te na njega položimo pečenu hrenovku.; -
Upute po koracima:
- Luk ogulimo i narežemo na tanke trakice, a kukuruz iz konzerve ocijedimo.
- Hrenovke omotamo tanko narezanim kriškama slanine, slažemo u vatrostalnu posudu u koju zatim dodamo toliko vode da pokrije dno. Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 8 minuta.
- Za to vrijeme na malo ulja, u tavi, uz dodatak kukuruza iz konzerve te začina (mljevene crvene paprike, soli i svježe mljevenog papra) staklasto popržimo luk i maknemo u stranu.
- Jednu minutu prije nego izvadimo omotane hrenovke iz pećnice, na njih položimo pecivo za hot dog da se ugrije pa sve zajedno izvadimo iz pećnice.
- Pecivo s gornje strane, po dužini zarežemo nožem i nadjenemo ga pripremljenim lukom i kukuruzom te na njega položimo pečenu hrenovku.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |