- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s mladim lukom i umakom od limuna.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 4
- škrobno brašno, 100 g
- sok od limuna, 100 ml
- smeđi šećer, 40 g
- sherry, 30 ml (suhi)
- sojin umak, 30 ml
- pileća juha, 200 ml
- mladi luk, 1-2
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Napravimo marinadu od smeđeg šećera, dodamo ocijeđeni sok od limuna, ulijemo sojin umak i izmiješamo sastojke, zatim dodamo suhi sherry.
- Pileći file narežemo na trakice. Narezanu piletinu stavimo u marinadu i ostavimo da se marinira 30 minuta. Mariniranu piletinu izvadimo iz marinade na papir da upije višak marinade, potom uvaljamo u brašno i stavimo u duboku masnoću. Prženu piletinu izvadimo na papir kako bi ocijedili višak masnoće.
- U marinadu dodamo žlicu škrobnog brašna i malo povrtne juhe. Dobivenu mješavinu stavimo u tavu 2 minute dok umak ne zgusne.
- Prženu piletinu poslažemo na tanjure, prelijemo je umakom i posipamo sa svježim narezanim lukom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |