- Almo Čatlak
- 50 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hrskava piletina s umakom od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od limuna.
Kada kušate ukusne hrskave prutiće piletine sa slatko-kiselim umakom, sigurno ćete ih uvrstiti u vaš stalni jelovnik. Saznajte zašto.
Hrskava piletina s umakom od limuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od limuna. - pileći file, škrobno brašno, sok od limuna, smeđi šećer, sherry (suhog), umak od soje, kokošji temeljac, mladi luk, ulje, Pileće filete operemo, očistimo i narežemo na prutiće, a mladi luk očistimo i narežemo na tanke kolutiće. ; U zdjelicu sa smeđim šećerom ulijemo limunov sok, sherry, sojin umak i promiješamo. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. Mariniranu piletinu ocijedimo, a marinadu sačuvamo. ; Zatim piletinu uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. Tako pripremljenu piletinu stavimo u vrelo duboko ulje i pržimo 2-3 minute. ; Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski ručnik, da upije višak masnoće, a u zasebnu tavicu ulijemo marinadu i pričekamo da zavri.; Za to vrijeme u kokošju juhu dodamo škrobno brašno i dobro izmiješamo. Dobivenu mješavinu polako ulijemo u vrelu marinadu, i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne. ; Prženu piletinu premjestimo na tanjur, prelijemo umakom, posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 4
- škrobno brašno, 100 g
- sok od limuna, 100 ml
- smeđi šećer, 40 g
- sherry, 30 ml suhog
- sojin umak, 30 ml
- kokošji temeljac, 200 ml
- mladi luk, 2
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileće filete operemo, očistimo i narežemo na prutiće, a mladi luk očistimo i narežemo na tanke kolutiće.
- U zdjelicu sa smeđim šećerom ulijemo limunov sok, sherry, sojin umak i promiješamo.
- U dobivenu mješavinu stavimo piletinu i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. Mariniranu piletinu ocijedimo, a marinadu sačuvamo.
- Zatim piletinu uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. Tako pripremljenu piletinu stavimo u vrelo duboko ulje i pržimo 2-3 minute.
- Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski ručnik, da upije višak masnoće, a u zasebnu tavicu ulijemo marinadu i pričekamo da zavri.
- Za to vrijeme u kokošju juhu dodamo škrobno brašno i dobro izmiješamo. Dobivenu mješavinu polako ulijemo u vrelu marinadu, i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne.
- Prženu piletinu premjestimo na tanjur, prelijemo umakom, posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |