- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Hrskava piletina s umakom od soje i mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od soje i mladim lukom. – pileći file, limun, smeđi šećer, bijelo vino, sojin umak, kukuruzno brašno, kokošji temeljac, mladi luk, ulje, Limunov sok iscijedimo, mladi luk očistimo i u koso narežemo na tanke kolutiće, a piletinu očistimo od kožica i žilica te narežemo na prutiće. ; U zdjelu ulijemo sojin umak, sherry ili bijelo vino, sok od limuna, dodamo smeđi šećer, posolimo i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo narezanu piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira. ; Nakon 30-ak minuta piletinu izvadimo iz marinade, a sok od marinade procijedimo u čistu posudu. ; Zatim u ugrijanu tavicu za umake, ulijemo sok od marinade i kokošju juhu, te ostavimo da zavri. ; U prikladnu posudu stavimo 5 žlica kukuruznog brašna i u njega uvaljamo prutiće piletine. ; Potom piletinu otresemo od viška brašna i stavimo ju pržiti u vruće duboko ulje. ; Nakon 4-5 minuta prženja piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u mješavinu marinade i juhe, uz stalno miješanje postupno dodajemo preostalo brašno i kuhamo dalje, stalno miješajući, dok ne dobijemo polugusti umak. ; Pržene prutiće piletine premjestimo na pladanj za posluživanje, prelijemo ih dobivenim umakom, sve zajedno posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.
; – Pržena piletina prelivena kiselkastim umakom i posipana sjeckanim mladim lukom, hm, zvuči dobro, ali ako vas osim zvuka zanima i slika pogledajte pripremu i uživajte u finim okusima ovog jela!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Hrskava piletina s umakom od limuna i mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od limuna i mladim lukom. – pileći file, limun, smeđi šećer, bijelo vino, sojin umak, kukuruzno brašno, kokošiji temeljac, mladi luk, ulje, Limunov sok iscijedimo, mladi luk očistimo i u koso narežemo na tanke kolutiće, a piletinu očistimo od kožica i žilica te narežemo na prutiće. ; U zdjelu ulijemo sojin umak, sherry ili bijelo vino, sok od limuna, dodamo smeđi šećer, posolimo i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo narezanu piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira. ; Nakon 30-ak minuta piletinu izvadimo iz marinade, a sok od marinade procijedimo u čistu posudu. ; Zatim u ugrijanu tavicu za umake, ulijemo sok od marinade i kokošju juhu, te ostavimo da zavri. ; U prikladnu posudu stavimo 5 žlica kukuruznog brašna i u njega uvaljamo prutiće piletine. ; Potom piletinu otresemo od viška brašna i stavimo ju pržiti u vruće duboko ulje. ; Nakon 4-5 minuta prženja piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u mješavinu marinade i juhe, uz stalno miješanje postupno dodajemo preostalo brašno i kuhamo dalje, stalno miješajući, dok ne dobijemo polugusti umak. ; Pržene prutiće piletine premjestimo na pladanj za posluživanje, prelijemo ih dobivenim umakom, sve zajedno posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.
; -</div>
Hrskava piletina s umakom od soje i mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od soje i mladim lukom.
Pržena piletina prelivena kiselkastim umakom i posipana sjeckanim mladim lukom, hm, zvuči dobro, ali ako vas osim zvuka zanima i slika pogledajte pripremu i uživajte u finim okusima ovog jela!
Hrskava piletina s umakom od limuna i mladim lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od limuna i mladim lukom. - pileći file, limun, smeđi šećer, bijelo vino, sojin umak, kukuruzno brašno, kokošiji temeljac, mladi luk, ulje, Limunov sok iscijedimo, mladi luk očistimo i u koso narežemo na tanke kolutiće, a piletinu očistimo od kožica i žilica te narežemo na prutiće. ; U zdjelu ulijemo sojin umak, sherry ili bijelo vino, sok od limuna, dodamo smeđi šećer, posolimo i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo narezanu piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira. ; Nakon 30-ak minuta piletinu izvadimo iz marinade, a sok od marinade procijedimo u čistu posudu. ; Zatim u ugrijanu tavicu za umake, ulijemo sok od marinade i kokošju juhu, te ostavimo da zavri. ; U prikladnu posudu stavimo 5 žlica kukuruznog brašna i u njega uvaljamo prutiće piletine. ; Potom piletinu otresemo od viška brašna i stavimo ju pržiti u vruće duboko ulje. ; Nakon 4-5 minuta prženja piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u mješavinu marinade i juhe, uz stalno miješanje postupno dodajemo preostalo brašno i kuhamo dalje, stalno miješajući, dok ne dobijemo polugusti umak. ; Pržene prutiće piletine premjestimo na pladanj za posluživanje, prelijemo ih dobivenim umakom, sve zajedno posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Limunov sok iscijedimo, mladi luk očistimo i u koso narežemo na tanke kolutiće, a piletinu očistimo od kožica i žilica te narežemo na prutiće.
- U zdjelu ulijemo sojin umak, sherry ili bijelo vino, sok od limuna, dodamo smeđi šećer, posolimo i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
- U dobivenu mješavinu stavimo narezanu piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira.
- Nakon 30-ak minuta piletinu izvadimo iz marinade, a sok od marinade procijedimo u čistu posudu.
- Zatim u ugrijanu tavicu za umake, ulijemo sok od marinade i kokošju juhu, te ostavimo da zavri.
- U prikladnu posudu stavimo 5 žlica kukuruznog brašna i u njega uvaljamo prutiće piletine.
- Potom piletinu otresemo od viška brašna i stavimo ju pržiti u vruće duboko ulje.
- Nakon 4-5 minuta prženja piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u mješavinu marinade i juhe, uz stalno miješanje postupno dodajemo preostalo brašno i kuhamo dalje, stalno miješajući, dok ne dobijemo polugusti umak.
- Pržene prutiće piletine premjestimo na pladanj za posluživanje, prelijemo ih dobivenim umakom, sve zajedno posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 57
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|