Hrskava piletina s umakom od limuna

 • 50 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Hrskava piletina s umakom od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od limuna.

Kada kušate ukusne hrskave prutiće piletine sa slatko-kiselim umakom, sigurno ćete ih uvrstiti u vaš stalni jelovnik. Saznajte zašto.

Hrskava piletina s umakom od limuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od limuna. - pileći file, škrobno brašno, sok od limuna, smeđi šećer, sherry (suhog), umak od soje, kokošji temeljac, mladi luk, ulje, Pileće filete operemo, očistimo i narežemo na prutiće, a mladi luk očistimo i narežemo na tanke kolutiće. ; U zdjelicu sa smeđim šećerom ulijemo limunov sok, sherry, sojin umak i promiješamo. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. Mariniranu piletinu ocijedimo, a marinadu sačuvamo. ; Zatim piletinu uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. Tako pripremljenu piletinu stavimo u vrelo duboko ulje i pržimo 2-3 minute. ; Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski ručnik, da upije višak masnoće, a u zasebnu tavicu ulijemo marinadu i pričekamo da zavri.; Za to vrijeme u kokošju juhu dodamo škrobno brašno i dobro izmiješamo. Dobivenu mješavinu polako ulijemo u vrelu marinadu, i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne. ; Prženu piletinu premjestimo na tanjur, prelijemo umakom, posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Pileće filete operemo, očistimo i narežemo na prutiće, a mladi luk očistimo i narežemo na tanke kolutiće.
 2. U zdjelicu sa smeđim šećerom ulijemo limunov sok, sherry, sojin umak i promiješamo.
 3. U dobivenu mješavinu stavimo piletinu i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. Mariniranu piletinu ocijedimo, a marinadu sačuvamo.
 4. Zatim piletinu uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. Tako pripremljenu piletinu stavimo u vrelo duboko ulje i pržimo 2-3 minute.
 5. Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski ručnik, da upije višak masnoće, a u zasebnu tavicu ulijemo marinadu i pričekamo da zavri.
 6. Za to vrijeme u kokošju juhu dodamo škrobno brašno i dobro izmiješamo. Dobivenu mješavinu polako ulijemo u vrelu marinadu, i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne.
 7. Prženu piletinu premjestimo na tanjur, prelijemo umakom, posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: