- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem.
Hrskave košarice nadjevene slatkom kremom i bobičastim voćem pravi su gastronomski doživljaj. Želite li saznati više, pogledajte priloženi video.
Hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem. - maline, ribiz, borovnice, krem sir (svježeg), tijesto za savijače (tankog), maslac (rastopljenog), jaje, šećer, vanilin šećer, šećer u prahu (za posipavanje), Za početak svo voće očistimo i operemo, a jaja umutimo. ; U zdjelu stavimo svježi krem sir, ulijemo umućena jaja, dodamo vanilin šećer, šećer, i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. Zatim dodamo maline i nježno ih umiješamo, te smjesu stavimo na stranu. ; Koru tankog tijesta za savijače stavimo na radnu površinu i premažemo ju kistom namočenim u rastopljeni maslac. Premazanu koru prekrijemo novom korom i ponovimo postupak. ; Zatim premazane kore narežemo na četverokutne listiće, površine 8 x 8 centimetra. Potom spojimo po dva listića tijesta, te njima obložimo kalupe za muffine. ; Smjesom od krem sira i malina napunimo košarice do polovice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Gotove košarice izvadimo iz kalupa i premjestimo ih na tanjur, nadjenemo ribizlima i borovnicama, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maline, 100 g
- ribiz, 100 g
- borovnice, 100 g
- krem sir, 300 g svježeg
- tijesto za savijače, 4 lista tankog
- maslac, 30 g rastopljenog
- jaja, 3
- šećer, 100 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- šećer u prahu za posipavanje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak svo voće očistimo i operemo, a jaja umutimo.
- U zdjelu stavimo svježi krem sir, ulijemo umućena jaja, dodamo vanilin šećer, šećer, i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. Zatim dodamo maline i nježno ih umiješamo, te smjesu stavimo na stranu.
- Koru tankog tijesta za savijače stavimo na radnu površinu i premažemo ju kistom namočenim u rastopljeni maslac. Premazanu koru prekrijemo novom korom i ponovimo postupak.
- Zatim premazane kore narežemo na četverokutne listiće, površine 8 x 8 centimetra. Potom spojimo po dva listića tijesta, te njima obložimo kalupe za muffine.
- Smjesom od krem sira i malina napunimo košarice do polovice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
- Gotove košarice izvadimo iz kalupa i premjestimo ih na tanjur, nadjenemo ribizlima i borovnicama, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |