Hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem.

Hrskave košarice nadjevene slatkom kremom i bobičastim voćem pravi su gastronomski doživljaj. Želite li saznati više, pogledajte priloženi video.

Hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave košarice sa svježim krem sirom i bobičastim voćem. - maline, ribiz, borovnice, krem sir (svježeg), tijesto za savijače (tankog), maslac (rastopljenog), jaje, šećer, vanilin šećer, šećer u prahu (za posipavanje), Za početak svo voće očistimo i operemo, a jaja umutimo. ; U zdjelu stavimo svježi krem sir, ulijemo umućena jaja, dodamo vanilin šećer, šećer, i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. Zatim dodamo maline i nježno ih umiješamo, te smjesu stavimo na stranu. ; Koru tankog tijesta za savijače stavimo na radnu površinu i premažemo ju kistom namočenim u rastopljeni maslac. Premazanu koru prekrijemo novom korom i ponovimo postupak. ; Zatim premazane kore narežemo na četverokutne listiće, površine 8 x 8 centimetra. Potom spojimo po dva listića tijesta, te njima obložimo kalupe za muffine. ; Smjesom od krem sira i malina napunimo košarice do polovice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Gotove košarice izvadimo iz kalupa i premjestimo ih na tanjur, nadjenemo ribizlima i borovnicama, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Za početak svo voće očistimo i operemo, a jaja umutimo.
 2. U zdjelu stavimo svježi krem sir, ulijemo umućena jaja, dodamo vanilin šećer, šećer, i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. Zatim dodamo maline i nježno ih umiješamo, te smjesu stavimo na stranu.
 3. Koru tankog tijesta za savijače stavimo na radnu površinu i premažemo ju kistom namočenim u rastopljeni maslac. Premazanu koru prekrijemo novom korom i ponovimo postupak.
 4. Zatim premazane kore narežemo na četverokutne listiće, površine 8 x 8 centimetra. Potom spojimo po dva listića tijesta, te njima obložimo kalupe za muffine.
 5. Smjesom od krem sira i malina napunimo košarice do polovice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
 6. Gotove košarice izvadimo iz kalupa i premjestimo ih na tanjur, nadjenemo ribizlima i borovnicama, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: