- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Hrskave tortice s breskvama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave tortice s breskvama.
Hrskave košarice od tijesta, nadjevene slatkom smjesom od sira, meda i komadića bresaka, zaista je slastica koja se ne propušta. A kako se priprema, pogledajte u priloženom videu.
Hrskave tortice s breskvama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave tortice s breskvama. - sir mascarpone, breskve iz kompota, tijesto za savijače ((tankog)), maslac ((rastopljenog)), med, vrhnje za šlag, vanilin šećer, ružmarin, U tavu, na ugrijani maslac, dodamo listiće ružmarina, pržimo dok ružmarin ne zamiriše i maknemo s vatre. ; Na dasku stavimo komad tankog tijesta za savijače, premažemo ga aromatiziranim maslacem, prekrijemo drugim tijestom za savijače, te i njega premažemo maslacem. ; Tako pripremljeno tijesto narežemo na kvadrate veličine kalupa u koji ćemo ih staviti. Kvadrate tijesta oblikujemo po kalupima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 6-7 minuta. ; Za to vrijeme od vrhnja i vanilin šećera istučemo čvrsti šlag. ; U zdjelu sa sirom mascarponeom dodamo med i dobro izmiješamo. Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo tučeni šlag, breskve iz kompota narezane na kockice i nježno izmiješamo sastojke. ; Na tanjur stavimo košarice, nadjenemo ih smjesom od sira, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir mascarpone, 150 g
- breskve iz kompota, 4
- tijesto za savijače, 120 g (tankog)
- maslac, 30 g (rastopljenog)
- med, 40 g
- vrhnje za šlag, 100 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- ružmarin, 2 grančice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na ugrijani maslac, dodamo listiće ružmarina, pržimo dok ružmarin ne zamiriše i maknemo s vatre.
- Na dasku stavimo komad tankog tijesta za savijače, premažemo ga aromatiziranim maslacem, prekrijemo drugim tijestom za savijače, te i njega premažemo maslacem.
- Tako pripremljeno tijesto narežemo na kvadrate veličine kalupa u koji ćemo ih staviti. Kvadrate tijesta oblikujemo po kalupima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 6-7 minuta.
- Za to vrijeme od vrhnja i vanilin šećera istučemo čvrsti šlag.
- U zdjelu sa sirom mascarponeom dodamo med i dobro izmiješamo. Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo tučeni šlag, breskve iz kompota narezane na kockice i nježno izmiješamo sastojke.
- Na tanjur stavimo košarice, nadjenemo ih smjesom od sira, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |