Hrskave tortice s breskvama

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Hrskave tortice s breskvama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave tortice s breskvama.

Hrskave košarice od tijesta, nadjevene slatkom smjesom od sira, meda i komadića bresaka, zaista je slastica koja se ne propušta. A kako se priprema, pogledajte u priloženom videu.

Hrskave tortice s breskvama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave tortice s breskvama. - sir mascarpone, breskve iz kompota, tijesto za savijače ((tankog)), maslac ((rastopljenog)), med, vrhnje za šlag, vanilin šećer, ružmarin, U tavu, na ugrijani maslac, dodamo listiće ružmarina, pržimo dok ružmarin ne zamiriše i maknemo s vatre. ; Na dasku stavimo komad tankog tijesta za savijače, premažemo ga aromatiziranim maslacem, prekrijemo drugim tijestom za savijače, te i njega premažemo maslacem. ; Tako pripremljeno tijesto narežemo na kvadrate veličine kalupa u koji ćemo ih staviti. Kvadrate tijesta oblikujemo po kalupima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 6-7 minuta. ; Za to vrijeme od vrhnja i vanilin šećera istučemo čvrsti šlag. ; U zdjelu sa sirom mascarponeom dodamo med i dobro izmiješamo. Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo tučeni šlag, breskve iz kompota narezane na kockice i nježno izmiješamo sastojke. ; Na tanjur stavimo košarice, nadjenemo ih smjesom od sira, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U tavu, na ugrijani maslac, dodamo listiće ružmarina, pržimo dok ružmarin ne zamiriše i maknemo s vatre.
 2. Na dasku stavimo komad tankog tijesta za savijače, premažemo ga aromatiziranim maslacem, prekrijemo drugim tijestom za savijače, te i njega premažemo maslacem.
 3. Tako pripremljeno tijesto narežemo na kvadrate veličine kalupa u koji ćemo ih staviti. Kvadrate tijesta oblikujemo po kalupima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 6-7 minuta.
 4. Za to vrijeme od vrhnja i vanilin šećera istučemo čvrsti šlag.
 5. U zdjelu sa sirom mascarponeom dodamo med i dobro izmiješamo. Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo tučeni šlag, breskve iz kompota narezane na kockice i nježno izmiješamo sastojke.
 6. Na tanjur stavimo košarice, nadjenemo ih smjesom od sira, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: