- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Umjesto kojekakvih kanapea, ovaj put svojim gostima poslužite riblje prutiće, koji će sigurno biti ugodno iznenađenje.
Hrskavi riblji prutići s tartar umakom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti hrskave riblje prutiće s tartar umakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 320 g u filetima
- suncokretovo ulje, 500 ml
- limunada, 200 ml
- brašno, 110 g
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj zdjeli umutimo limunadu s brašnom, sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Filete bakalara narežemo na prutiće.
- Zatim svaki prutić umačemo u smjesu od brašna i limunade i slažemo na tanjur.
- Kada smo umočili sve riblje prutiće, stavljamo ih peći u tavu u duboko i vruće ulje i pečemo oko 4 minute.
- Zatim prutiće vadimo na kuhinjski papir, da upije višak masnoće.
- Prutiće zatim malo posolimo, začinimo paprom i poslužimo uz tartar umak i kolutiće limete.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |