Hurmašica

  • 50 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Hurmašica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hurmašice.

Hurmašice su poput keksića umočenih u slatki sirup. Slatke su kao i puno drugih orijentalnih slastica prepunih šećera. Konzumirajte ih umjereno, po mogućnosti uz šalicu omiljenog napitka i uživajte u svakom grizu!

Hurmašica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hurmašice. - jaje, maslac, šećer, prašak za pecivo, glatko brašno, orasi (cijelih očišćenih), Za sirup:: voda, šećer, vanilin šećer, limun, Za šećerni sirup: : U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre i ostavimo da se hladi.; Za pročišćeni maslac:: Na slaboj vatri polagano bez miješanja otopimo maslac, maknemo sa vatre pa sa površine oberemo nastalu pjenicu. Preostali maslac žlicom oprezno prebacimo u čistu posudu, a mliječni talog sa dna posude bacimo.; Priprema:: U zdjeli umutimo jaje, dodamo rastopljeni pročišćeni maslac, 150 g šećera, prašak za pecivo, malo limunovog soka i izmiješamo pjenastu smjesu. ; Zatim u smjesu miješajući ručnim mikserom (sa nastavcima za tijesto), polako dodajemo brašno dok tijesto ne postane dovoljno mekano ali ne i ljepljivo. ; Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, podijelimo ga na 16 jednakih komada i od svakog oblikujemo elipsasti i plosnati kolačić (hurmašicu). ; Hurmašice slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu, odozgo svaku malo izbodemo vrhom vilice i u sredinu svake hurmašice utisnemo polovicu jezgre oraha za ukras. ; Stavimo ih u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 do 30 minuta dok lijepo ne porumene. ; Pečene hurmašice natopimo vrućim šećernim sirupom (agdom) i pokrijemo na nekoliko minuta dok ne upiju tekućinu. Na kraju ih prelijemo ostatkom šećernog sirupa, ukrasimo kolutima limuna i ostavimo da se potpuno ohlade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Za šećerni sirup:
  1. U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre i ostavimo da se hladi.
Za pročišćeni maslac:
  1. Na slaboj vatri polagano bez miješanja otopimo maslac, maknemo sa vatre pa sa površine oberemo nastalu pjenicu. Preostali maslac žlicom oprezno prebacimo u čistu posudu, a mliječni talog sa dna posude bacimo.
Priprema:
  1. U zdjeli umutimo jaje, dodamo rastopljeni pročišćeni maslac, 150 g šećera, prašak za pecivo, malo limunovog soka i izmiješamo pjenastu smjesu.
  2. Zatim u smjesu miješajući ručnim mikserom (sa nastavcima za tijesto), polako dodajemo brašno dok tijesto ne postane dovoljno mekano ali ne i ljepljivo.
  3. Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, podijelimo ga na 16 jednakih komada i od svakog oblikujemo elipsasti i plosnati kolačić (hurmašicu).
  4. Hurmašice slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu, odozgo svaku malo izbodemo vrhom vilice i u sredinu svake hurmašice utisnemo polovicu jezgre oraha za ukras.
  5. Stavimo ih u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 do 30 minuta dok lijepo ne porumene.
  6. Pečene hurmašice natopimo vrućim šećernim sirupom (agdom) i pokrijemo na nekoliko minuta dok ne upiju tekućinu. Na kraju ih prelijemo ostatkom šećernog sirupa, ukrasimo kolutima limuna i ostavimo da se potpuno ohlade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 4.13
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: