- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Imam Bayildi - pečeni patlidžani s češnjakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Imam Bayildi - pečene patlidžane s češnjakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 4 srednji
- češnjak, 3 režnja
- povrtni mix, 200 g (sana)
- luk, 1 glavica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžane operemo, ogulimo koricu u razmaku od 2 cm i prelijemo limunovim sokom.
- Režnjeve češnjaka očistimo i narežemo na štapiće. Patlidžane izbodemo nožem i u rupice stavimo izrezane režnjeve češnjaka.
- U ugrijanu tavu stavimo maslinovo ulje, na njega dodamo patlidžane i povremeno okrećući pržimo ih sa svih strana 10-tak minuta. Potom patlidžane zarežemo i napravimo džepiće, razdvojimo ih i nadijevamo povrtnim miksom.
- Luk narežemo na kolutove koje stavljamo preko povrtnog miksa. U tavu ulijemo vodu i sve zajedno poklopimo, smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |