- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Irish stew - irsko varivo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Irish stew - irsko varivo.
Kuhana janjetina sadrži manje kolesterola nego piletina ili pureći batak. U 100 g janjetine nalazi se samo 71 mg kolesterola. Sad kada smo to naučili, naučimo i kako pripremiti ovo jednostavno i ukusno varivo od janjetine, krumpira i luka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1 kg (od vrata)
- krumpir, 800 g
- luk, 500 g
- lovorov list, 2
- mesni temeljac, 1 l
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu narežemo na manje komade, krumpir ogulimo, operemo i prepolovimo, a luk narežemo na četvrtine.
- U lonac složimo red krumpira, red luka, red janjetine, zatim još red luka i krumpira, ulijemo juhu i toliko vode da prekrije sastojke, dodamo listove lovora, začinimo solju i paprom, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, bez miješanja.
- Nakon 1 sata i 45 minuta jelo posipamo sjeckanim peršinom, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |