- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Irsko varivo s janjetinom i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti irsko varivo s janjetinom i krumpirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1 kg
- krumpir, 800 g
- luk, 500 g
- lovorov list, 1
- mesni temeljac, 500 ml
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo komade narezane janjetine i cijele glavice luka. Mladi krumpir ogulimo, prerežemo po pola, isperemo i stavimo u lonac s mesom i lukom.
- Sastojke posolimo, dodamo nekoliko lista lovora, ulijemo povrtnu juhu i vodu da pokrije sastojke. Posudu poklopimo i kuhamo 1 sat i 30 minuta na srednje jakoj vatri.
- Gotovo jelo izvadimo na tanjure i posipamo s malo svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |