- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Irsko varivo s janjetinom - "Irish stew"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Irish stew, irsko varivo s janjetinom.
Ne znate što je "Stobhach Gaelach" ? Krajnje je vrijeme da se to promijeni. Prije nego što pogledate naš recept, otkrit ćemo Vam dio tajne: radi se o irskom gulašu od janjetine čiji se recept iz te zemlje nepreglednih zelenih pašnjaka uvukao u sve vodeće europske kuharice. Na Vama je da otkrijete zašto.
Irsko varivo s janjetinom - "Irish stew" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Irish stew, irsko varivo s janjetinom. - janjetina (od vrata), krumpir, luk, lovorov list, mesni temeljac (u kocki), peršin (sjeckani), sol i papar, Janjetinu operemo, narežemo na jednake komade i stavimo u lonac. ; Krumpir i luk ogulimo, operemo, prepolovimo i dodamo mesu. ; Zatim dodamo lovorov list, malo posolimo, popaprimo i prelijemo mesnim temeljcem. ; Stavimo iznad vatre i kada zavri, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri jedan i pol sat. ; Na kraju u varivo umiješamo sjeckani peršin i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1 kg od vrata
- krumpir, 800 g
- luk, 500 g
- lovorov list, 1
- mesni temeljac, 500 ml u kocki
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu operemo, narežemo na jednake komade i stavimo u lonac.
- Krumpir i luk ogulimo, operemo, prepolovimo i dodamo mesu.
- Zatim dodamo lovorov list, malo posolimo, popaprimo i prelijemo mesnim temeljcem.
- Stavimo iznad vatre i kada zavri, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri jedan i pol sat.
- Na kraju u varivo umiješamo sjeckani peršin i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |