- Almo Čatlak
- 70 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Jabuke iz pećnice u kuhanom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke iz pećnice u kuhanom vinu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jabuke, 4 komada
- bijelo vino, 250 ml
- sušene grožđice, 20 g
- mlijeko, 250 ml
- šećer, 80 g
- mak, 80 g mljeveni
- cimet, 1 korica
- džem od brusnica, 60 g
- bademi, 20 g u listićima
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo suho bijelo vino, dodamo grožđice i kratko ih prokuhamo.
- Nakon poprilici 5 minuta kuhanja, vino prelijemo u vatrostalnu posudu u kojoj ćemo kasnije nastaviti kuhati jabuke, grožđice ostavimo u lončiću i vratimo ga iznad vatre, a u kuhano vino dodamo koricu cimeta.
- Zatim u lončić u kojem smo ostavili grožđice dodamo šećer, ulijemo mlijeko, dodamo mljeveni mak i sastojke kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme, izdubimo jabuke.
- Nakon desetak minuta kada je umak reducirao ugasimo vatru.
- Izdubljene jabuke sada stavimo u vatrostalnu posudu s vinom i nadjevamo ih umakom.
- Preko svakog otvora na jabuci sada stavimo malo džema od brusnica i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
- Dok se jabuke peku, na vrućoj tavi kratko ćemo propržiti listiće badema.
- Nakon 40-ak minuta jabuke su gotove i možemo ih izvaditi iz pećnice.
- Još tople ih stavljamo na tanjure, prelijemo s malo umaka od pečenja, posipamo prženim listićima badema i šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |