- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Jabuke s medenim preljevom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke s medenim preljevom.
Jedna od onih namirnica koje se uvijek nekako nađu kod kuće su i jabuke. Kad Vas sljedeći put uhvati grižnja savjesti što s jabukama pripremate uvijek jednu te istu pitu, sjetite se ovog jednostvnog i ukusnog recepta!
Jabuke s medenim preljevom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke s medenim preljevom. - jabuke, med (sa sokom od limuna), kiselo vrhnje, maslac, vanilin šećer, U zdjelu s kiselim vrhnjem, dodamo med, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Ovako pripremljen preljev stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kriške. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vanilin šećer, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok jabuke malo ne omekšaju. ; Gotove jabuke stavimo na tanjure, prelijemo ih ohlađenim preljevom od meda i vrhnja, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jabuke, 3 komada
- med, 100 g sa sokom od limuna
- kiselo vrhnje, 250 ml
- maslac, 20 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s kiselim vrhnjem, dodamo med, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Ovako pripremljen preljev stavimo u hladnjak da se malo ohladi.
- Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kriške.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo vanilin šećer, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok jabuke malo ne omekšaju.
- Gotove jabuke stavimo na tanjure, prelijemo ih ohlađenim preljevom od meda i vrhnja, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |