Pohane jabuke sa sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane jabuke sa sladoledom od vanilije. – jabuke, limun, mlijeko, kukuruzno brašno, jaje, suncokretovo ulje, bijelo vino ((suho)), šećer, šećer u granulama, glatko brašno, sladoled ((od vanilije)), cimet šećer, ulje za prženje, sol, Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kolutov, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna da ne potamne. Odvojimo žumanjak od bjelanjka. ; U zdjelu s žumanjcem dodamo malo ulja i šećer te pjenjačom izradimo sastojke. Kad dobijemo jednoličnu svijetu kremu ulijemo mlijeko, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zdjelu dodamo malo soli i kukuruzno brašno dok ne dobijemo polurijetko tijesto.; U zdjelu s bjelanjcima stavimo malo šećera, soli i ručnim mikserom izradimo čvrsti snijeg. Snijeg polako izmiješamo sa smjesom s jajima i brašnom. Jabuke uvaljamo u brašno zatim ih stavljamo u pripremljenu smjesu.; Jabuke pržimo u dubokoj masnoći s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Jednu po jednu jabuku stavimo na tanjur i preko svake dodamo kuglicu sladoleda od vanilije te posipamo s malo cimeta.; –
Pohane jabuke sa sladoledom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane jabuke sa sladoledom od vanilije.
Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kolutov, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna da ne potamne. Odvojimo žumanjak od bjelanjka.
U zdjelu s žumanjcem dodamo malo ulja i šećer te pjenjačom izradimo sastojke. Kad dobijemo jednoličnu svijetu kremu ulijemo mlijeko, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zdjelu dodamo malo soli i kukuruzno brašno dok ne dobijemo polurijetko tijesto.
U zdjelu s bjelanjcima stavimo malo šećera, soli i ručnim mikserom izradimo čvrsti snijeg. Snijeg polako izmiješamo sa smjesom s jajima i brašnom. Jabuke uvaljamo u brašno zatim ih stavljamo u pripremljenu smjesu.
Jabuke pržimo u dubokoj masnoći s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Jednu po jednu jabuku stavimo na tanjur i preko svake dodamo kuglicu sladoleda od vanilije te posipamo s malo cimeta.