- Fina Malinić
- 60 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kažu da ovaj keks postoji još od davne 1927. godine te da je zemlja njegovog porijekla Velika Britanija. Keksić je prvotno bio okusa naranče, a danas možemo birati između raznih okusa. Također, možemo ga nabaviti u svakom dućanu, ali i pripremiti u našoj divnoj kuhinji.
Jaffa keksi
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti jaffa kekse.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Za biskvit:
- jaja, 4 komada
- šećer, 4 žlice
- glatko brašno, 2 žlice
- oštro brašno, 2 žlice
- naranča naribana korica
- Za žele:
- puding, 1 vrećica (od vanilije)
- šećer, 2 žlice
- sok od naranče, 400 ml
- Za čokoladni preljev:
- čokolada za kuhanje, 150 g
- biljno ulje, 9 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Umutimo 4 jaja i 4 žlice šećera, a zatim smjesu dobro izradimo mikserom.
- Brašno prosijemo u posudu, a naranču naribamo.
- U smjesu od jaja i šećera postepeno dodajemo brašno, stalno miješajući te na kraju dodamo i ribanu koricu naranče.
- Smjesu izlijemo u lim obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu na desetak minuta.
- Kada je biskvit pečen, stavimo ga hladiti.
- U čisti lonac iznad vatre stavimo prašak za puding, šećer i sok te stalno miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Ohlađeni biskvit izrežemo u obliku krugova te na svaki stavljamo po žličicu pripremljenog želea od pudinga, soka i šećera i pustimo da se žele skroz ohladi.
- Zatim čokoladu i ulje otopimo na pari te smjesom premažemo kekse i stavimo u frižider da se čokolada stisne.
- Nakon poprilici dva sata, jaffa kekse možemo poslužiti.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |