- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Jaja u gnijezdu na podlozi od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u gnijezdu na podlozi od špinata.
Ovo jelo je pravi ispit za zaljubljene. Ukoliko zajedno uspiju napraviti ova gnijezda s jajima na špinatu, spremni su saviti i pravo ljubavno gnijezdo.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špinat, 400 g smrznutog
- povrtni temeljac, 200 ml
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- tjestenina, 150 g tagliatelle
- jaja, 4
- maslac, 100 g
- luk, 1/2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- glatko brašno, 15 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice naribanog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očiščeni luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i kada se malo rastopi dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i kratko pržimo dok luk malo ne omekša. Nakon tri, četiri minute prženja dodamo brašno i kratko ga pržimo miješajući, dok ne počne dobijati boju.
- Zatim ulijemo povrtnu juhu i pjenjačom miješamo da ne ostanu grudice. Potom dodamo naribani muškatni oraščić i smrznuti špinat, te povremeno miješajući pričekamo da se rastopi, a potom ga kuhamo dalje na laganoj vatri.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i rasporedimo u male zdjelice, premazane preostalim maslacom, a jaja razbijemo u zasebne zdjelice.
- U svakoj zdjelici s tjesteninom napravimo mala udubljenja i u njih stavimo sirova jaja.
- Tako pripremljene zdjelice s tjesteninom i jajima premjestimo u vatrostalnu posudu, ulijemo tople vode do polovice visine zdjelica, poklopimo posudu i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta, a tavu sa špinatom maknemo s vatre.
- Pet minuta prije nego izvadimo zdjelice s jajima i tjesteninom, ugrijemo špinat, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i čim zavri maknemo ga s vatre.
- Zdjelice s gnijezdima izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohlade, a na tanjurima napravimo podloge od špinata.
- Gnijezda od tjestenine i jaja izvadimo iz zdjelica, premjestimo na podloge od špinata i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |