- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jaja u omotu od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u omotu od lisnatog tijesta.
Ako tražite ukusno i dekorativno uskršnje jelo, obavezno probajte ove uskršnje zamotuljke. Izgledaju poput velikih bombona, punjenih sirom, šunkom i kuhanim jajima. Možete ih poslužiti kao predjelo ili užinu, a najbolje će se snaći kao brzi zalogajčići na uskršnjoj zakusci.
Jaja u omotu od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u omotu od lisnatog tijesta. - jaje (tvrdo kuhanih), lisnato tijesto, sir (za tost), slatka mljevena paprika, vlasac (sjeckanog), šunka (kuhane), Od tijesta razvaljamo 8 jednaka četverokuta ravnih stranica. ; U sredinu svakog položimo po jednu plošku topivog sira, komadiće kuhane šunke, posipamo sjeckanim svježim vlascem i mljevenom crvenom paprikom. Preko svega položimo po jedno cijelo očišćeno tvrdo kuhano jaje. ; Tijestom omotamo jaja i krajeve savijemo kao kod bombona (jedan prema sebi, a drugi od sebe). ; Dobivene oblike preselimo u vatrostalnu posudu i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 8 tvrdo kuhanih
- lisnato tijesto, 500 g
- sir, 8 ploški za tost
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- vlasac, 1 žlica sjeckanog
- šunka, 1 kriška kuhane
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Od tijesta razvaljamo 8 jednaka četverokuta ravnih stranica.
- U sredinu svakog položimo po jednu plošku topivog sira, komadiće kuhane šunke, posipamo sjeckanim svježim vlascem i mljevenom crvenom paprikom. Preko svega položimo po jedno cijelo očišćeno tvrdo kuhano jaje.
- Tijestom omotamo jaja i krajeve savijemo kao kod bombona (jedan prema sebi, a drugi od sebe).
- Dobivene oblike preselimo u vatrostalnu posudu i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |