Jakobove kapice na mirisnim rajčicama

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Jakobove kapice na mirisnim rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama.

Pa zar Vam sam ovaj naslov ne mami uzdah? Za sparne ljetne večeri plodovi mora su idealan izbor, a još kad ih prate aromatične rajčice, ljetnoj sreći nema kraja. Bosiljak, korijandar i peršin rajčicama će dati sve što im je potrebno da dostojno prate ove slasne školjke.

Jakobove kapice na mirisnim rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama. - jakobove kapice, bosiljak (svježeg), češnjak, rajčica, limun, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice. ; U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre. ; Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu. ; Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice.
 2. U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre.
 3. Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu.
 4. Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: