- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Jakobove kapice na mirisnim rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama. – jakobove kapice, bosiljak (svježeg), češnjak, rajčica, limun, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice. ; U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre. ; Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu. ; Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.; – Pa zar Vam sam ovaj naslov ne mami uzdah? Za sparne ljetne večeri plodovi mora su idealan izbor, a još kad ih prate aromatične rajčice, ljetnoj sreći nema kraja. Bosiljak, korijandar i peršin rajčicama će dati sve što im je potrebno da dostojno prate ove slasne školjke.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Jakobove kapice na mirisnim rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama. – jakobove kapice, bosiljak (svježeg), češnjak, rajčica, limun, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice. ; U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre. ; Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu. ; Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.; -</div>
Jakobove kapice na mirisnim rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama.
Pa zar Vam sam ovaj naslov ne mami uzdah? Za sparne ljetne večeri plodovi mora su idealan izbor, a još kad ih prate aromatične rajčice, ljetnoj sreći nema kraja. Bosiljak, korijandar i peršin rajčicama će dati sve što im je potrebno da dostojno prate ove slasne školjke.
Jakobove kapice na mirisnim rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama. - jakobove kapice, bosiljak (svježeg), češnjak, rajčica, limun, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice. ; U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre. ; Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu. ; Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice.
- U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre.
- Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu.
- Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 23 Rating: 4.65 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:40minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
jakobove kapice,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Svinjetina u mlijeku iz pećnice
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Kukuruzni kruh s maslinama i tartufima
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Prepečenci s rajčicama i kobasicama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Jelenja leđa u lisnatom tijestu
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Pikantni nachosi sa sirom i lukom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Fish and Chips
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Fina Malinić
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)