- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Jakobove kapice na mirisnim rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama. – jakobove kapice, bosiljak (svježeg), češnjak, rajčica, limun, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice. ; U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre. ; Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu. ; Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.; – Pa zar Vam sam ovaj naslov ne mami uzdah? Za sparne ljetne večeri plodovi mora su idealan izbor, a još kad ih prate aromatične rajčice, ljetnoj sreći nema kraja. Bosiljak, korijandar i peršin rajčicama će dati sve što im je potrebno da dostojno prate ove slasne školjke.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Jakobove kapice na mirisnim rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama. – jakobove kapice, bosiljak (svježeg), češnjak, rajčica, limun, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice. ; U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre. ; Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu. ; Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.; -</div>
Jakobove kapice na mirisnim rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama.
Pa zar Vam sam ovaj naslov ne mami uzdah? Za sparne ljetne večeri plodovi mora su idealan izbor, a još kad ih prate aromatične rajčice, ljetnoj sreći nema kraja. Bosiljak, korijandar i peršin rajčicama će dati sve što im je potrebno da dostojno prate ove slasne školjke.
Jakobove kapice na mirisnim rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Jakobove kapice na mirisnim rajčicama. - jakobove kapice, bosiljak (svježeg), češnjak, rajčica, limun, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice. ; U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre. ; Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu. ; Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Prije svega rajčice smo narezali na kriške, odvojili kožicu i mekani srednji dio i narezali ih na kockice.
- U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani peršin, bosiljak, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pripremljenu rajčicu, sve zajedno malo posolimo, popaprimo, izmiješamo i kada se rajčica malo ugrijala (pazimo da se ne počne raspadati) tavu maknemo s vatre.
- Meso školjaka odvojimo od oklopa, te ga očistimo od opni i žilica. Pokapamo ga maslinovim uljem i stavimo na vruću tavu, te sa svake strane pržimo po prilici 1 minutu.
- Prije nego što je meso školjki gotovo, na tanjurima na kojima ćemo ih poslužiti napravimo posteljice od mirisne rajčice na koje stavimo po tri pržene školjke. Sve zajedno pokapamo s malo soka od limuna i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 23
Rating: 4.65
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
jakobove kapice,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Shiitake u foliji iz pećnice
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)