- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Jakobove kapice s povrćem iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jakobove kapice s povrćem iz woka.
Malo istočnjačkog duha uvijek dobro dođe i zato smo Vam odlučili ponuditi nešto malo drugačije, nešto malo odmaknuto od svakodnevnog i nešto čemu ćete se sigurno iznova vraćati. Priprema, pozor, vadi wok!
Jakobove kapice s povrćem iz woka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jakobove kapice s povrćem iz woka. - jakobove kapice, maslac, đumbir, sherry (suhog), svježa crvena paprika, mladi luk, tikvice, rajčica, limun, sezamovo ulje, sol i papar, Meso školjaka odvojimo od oklopa, odvojimo opnu i očistimo ga od nečistoća. Oklope školjaka, u kojima ćemo poslužiti školjke, oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta. ; Bijelo meso narežemo na trakice, a narančasti dio ostavimo cijeli. ; U ugrijani wok stavimo maslac, dodamo meso školjaka, sjeckani đumbir, začinimo solju i paprom, te stalno miješajući, odnosno okrećući, pržimo jednu do dvije minute. ; Zatim u wok ulijemo sherry, promiješamo, pirjamo jednu minutu da alkohol malo ispari i sve zajedno izvadimo na stranu, na toplo. ; Potom u wok ulijemo sezamovo ulje, te dodamo očišćenu, opranu i na trakice narezanu crvenu papriku, mladi luk narezan na kolutiće, na trakice narezane tikvice, i blanširanu i ocijeđenu rajčicu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute. ; Zatim vratimo školjke, ulijemo nekoliko kapi limunovog soka, pričekamo jednu minutu da se sastojci ugriju i maknemo s vatre. ; Školjke rasporedimo u oklope, ukrasimo ih vlascem ili francuskim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jakobove kapice, 8
- maslac, 30 g
- đumbir, 15 g
- sherry, 30 ml suhog
- svježa crvena paprika, 1
- mladi luk, 3
- tikvice, 200 g
- rajčica, 1
- limun, 1
- sezamovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso školjaka odvojimo od oklopa, odvojimo opnu i očistimo ga od nečistoća. Oklope školjaka, u kojima ćemo poslužiti školjke, oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta.
- Bijelo meso narežemo na trakice, a narančasti dio ostavimo cijeli.
- U ugrijani wok stavimo maslac, dodamo meso školjaka, sjeckani đumbir, začinimo solju i paprom, te stalno miješajući, odnosno okrećući, pržimo jednu do dvije minute.
- Zatim u wok ulijemo sherry, promiješamo, pirjamo jednu minutu da alkohol malo ispari i sve zajedno izvadimo na stranu, na toplo.
- Potom u wok ulijemo sezamovo ulje, te dodamo očišćenu, opranu i na trakice narezanu crvenu papriku, mladi luk narezan na kolutiće, na trakice narezane tikvice, i blanširanu i ocijeđenu rajčicu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute.
- Zatim vratimo školjke, ulijemo nekoliko kapi limunovog soka, pričekamo jednu minutu da se sastojci ugriju i maknemo s vatre.
- Školjke rasporedimo u oklope, ukrasimo ih vlascem ili francuskim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |