Jakobove kapice s povrćem iz woka

 • 25 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Jakobove kapice s povrćem iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jakobove kapice s povrćem iz woka.

Malo istočnjačkog duha uvijek dobro dođe i zato smo Vam odlučili ponuditi nešto malo drugačije, nešto malo odmaknuto od svakodnevnog i nešto čemu ćete se sigurno iznova vraćati. Priprema, pozor, vadi wok!

Jakobove kapice s povrćem iz woka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jakobove kapice s povrćem iz woka. - jakobove kapice, maslac, đumbir, sherry (suhog), svježa crvena paprika, mladi luk, tikvice, rajčica, limun, sezamovo ulje, sol i papar, Meso školjaka odvojimo od oklopa, odvojimo opnu i očistimo ga od nečistoća. Oklope školjaka, u kojima ćemo poslužiti školjke, oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta. ; Bijelo meso narežemo na trakice, a narančasti dio ostavimo cijeli. ; U ugrijani wok stavimo maslac, dodamo meso školjaka, sjeckani đumbir, začinimo solju i paprom, te stalno miješajući, odnosno okrećući, pržimo jednu do dvije minute. ; Zatim u wok ulijemo sherry, promiješamo, pirjamo jednu minutu da alkohol malo ispari i sve zajedno izvadimo na stranu, na toplo. ; Potom u wok ulijemo sezamovo ulje, te dodamo očišćenu, opranu i na trakice narezanu crvenu papriku, mladi luk narezan na kolutiće, na trakice narezane tikvice, i blanširanu i ocijeđenu rajčicu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute. ; Zatim vratimo školjke, ulijemo nekoliko kapi limunovog soka, pričekamo jednu minutu da se sastojci ugriju i maknemo s vatre. ; Školjke rasporedimo u oklope, ukrasimo ih vlascem ili francuskim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso školjaka odvojimo od oklopa, odvojimo opnu i očistimo ga od nečistoća. Oklope školjaka, u kojima ćemo poslužiti školjke, oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta.
 2. Bijelo meso narežemo na trakice, a narančasti dio ostavimo cijeli.
 3. U ugrijani wok stavimo maslac, dodamo meso školjaka, sjeckani đumbir, začinimo solju i paprom, te stalno miješajući, odnosno okrećući, pržimo jednu do dvije minute.
 4. Zatim u wok ulijemo sherry, promiješamo, pirjamo jednu minutu da alkohol malo ispari i sve zajedno izvadimo na stranu, na toplo.
 5. Potom u wok ulijemo sezamovo ulje, te dodamo očišćenu, opranu i na trakice narezanu crvenu papriku, mladi luk narezan na kolutiće, na trakice narezane tikvice, i blanširanu i ocijeđenu rajčicu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute.
 6. Zatim vratimo školjke, ulijemo nekoliko kapi limunovog soka, pričekamo jednu minutu da se sastojci ugriju i maknemo s vatre.
 7. Školjke rasporedimo u oklope, ukrasimo ih vlascem ili francuskim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: