- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeća jetrica na kiselo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeća jetrica na kiselo.
Mlada janjeća jetrica bogati su izvor željeza i vitamina A. S druge strane, jetra polarnog medvjeda ima i do dvadeset puta više vitamina A od janjećih jetrica. A s treće strane, previše vitamina A je potencijalno smrtonosno, pa se vi samo držite naše obične male janjeća jetrice.
Janjeća jetrica na kiselo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeća jetrica na kiselo. - janjeća jetrica, luk, ocat, prošek, brašno, rajčica, slatka mljevena paprika, ulje, sol i papar, U tavi, na ulju, pržimo luk dok ne opusti. ; Dodamo oprana i na rezance narezana jetrica, pirjamo, zatim začinimo solju i paprom, dodamo koncentrat rajčice, mljevenu crvenu papriku, podlijemo vinskim octom i prošekom.; Sve zajedno miješajući zgusnemo s malo brašna razmućenog u malo hladne vode. ; Poslužimo uz lešo krumpir ili palentu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeća jetrica, 800 g
- luk, 400 g
- ocat, 50 ml
- prošek, 50 ml
- brašno, 1 žličica
- rajčica, 1 žlica
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na ulju, pržimo luk dok ne opusti.
- Dodamo oprana i na rezance narezana jetrica, pirjamo, zatim začinimo solju i paprom, dodamo koncentrat rajčice, mljevenu crvenu papriku, podlijemo vinskim octom i prošekom.
- Sve zajedno miješajući zgusnemo s malo brašna razmućenog u malo hladne vode.
- Poslužimo uz lešo krumpir ili palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |