- Almo Čatlak
- 90 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeća plećka s krumpirom kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeću plećku s krumpirom kao ispod peke.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeća plećka, 1,2 kg
- krumpir, 1,2 kg
- mrkva, 2 komada
- luk, 1 glavica
- korijen celera, 50 g
- češnjak, 3 režnja
- suho bijelo vino, 100 ml
- ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
- ružmarin
- mljevena crvena paprika
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće operemo i očistimo. Mrkvu i celer narežemo na prutiće, krumpir na kriške, a luk prepolovimo. Sastojke posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i s malo crvene paprike , dodamo cijele režnjeve češnjaka i sve prelijemo s malo maslinovog ulja te promiješamo rukama.
- Plećku narežemo na nekoliko manjih dijelova. Janjetinu posipamo s krupnom soli koju utrljamo dobro u meso. Potom meso stavimo na dno zemljane posude, malo posipamo s crvenom paprikom i prelijemo s malo maslinovog ulja.
- Preko mesa slažemo pripremljeno povrće i na kraju prelijemo s malo suhog bijelog vina. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu na 180°C, 90 minuta.
- Gotovo jelo poslužimo na tanjure, prelijemo s umakom od pečenja i sve zajedno začinimo po želji s još malo svježe mljevenog papra.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |