- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći but na rimski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but na rimski način.
Ovaj jednostavan komad janjetine ispečen je u slasnoj košuljici koja se priprema od krušnih mrvica, maslinovog ulja i aromatičnih trava. Rezultat je jedinstven i neuobičajen okus. Ovo jelo se svakako isplati pripremiti na neki blagdan ili u nekoj drugoj svečanoj prilici.
Janjeći but na rimski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but na rimski način. - janjeći but (otprilike), krušne mrvice, češnjak, peršin (sjeckanog), mažuran, menta, origano, temeljac mesne juhe, krumpir (mladog), maslinovo ulje, sol i papar, Janjeći but operemo i osušimo. ; U zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mažuran, mentu, origano, žličicu soli, pola žličice papra, izmiješamo, te dalje miješajući dodajemo maslinovo ulje dok ne dobijemo žitku smjesu. ; Zatim janjeći but posolimo, premažemo maslinovim uljem, položimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno prekrijemo pripremljenom smjesom. ; U posudu ulijmo polovicu mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, jedan sat i 15 minuta. ; Na pola pečenja u vatrostalnu posudu dodamo oguljeni i očišćeni mladi krumpir, ulijemo preostali mesni temeljac i nastavimo peći. ; Gotovo jelo poslužimo na ovalni tanjur, obložimo krumpirima i posipamo ih sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 1.5 kg otprilike
- krušne mrvice, 150 g
- češnjak, 3 češnja
- peršin, 3 žlice sjeckanog
- mažuran, 1/2 žličice
- menta, 1/2 žličice
- origano, 1/2 žličice
- temeljac mesne juhe, 400 ml
- krumpir, 800 g mladog
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjeći but operemo i osušimo.
- U zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mažuran, mentu, origano, žličicu soli, pola žličice papra, izmiješamo, te dalje miješajući dodajemo maslinovo ulje dok ne dobijemo žitku smjesu.
- Zatim janjeći but posolimo, premažemo maslinovim uljem, položimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno prekrijemo pripremljenom smjesom.
- U posudu ulijmo polovicu mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, jedan sat i 15 minuta.
- Na pola pečenja u vatrostalnu posudu dodamo oguljeni i očišćeni mladi krumpir, ulijemo preostali mesni temeljac i nastavimo peći.
- Gotovo jelo poslužimo na ovalni tanjur, obložimo krumpirima i posipamo ih sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |