- Almo Čatlak
- 200 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći but s bijelim grahom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s bijelim grahom iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 1.2 kg otkošteni
- bijeli grah, 300 g iz konzerve
- rajčica, 200 g
- mrkva, 200 g
- celerova stabljika, 200 g
- majčina dušica, 2 žličice sušena
- luk, 2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- koncentrat rajčice, 5 žlica
- povrtni temeljac, 150 ml
- peršin, 4 žlice sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a mrkvu i korijen celera narežemo na kockice.
- Sada janjetinu posolimo, a u vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na njemu sa svih strana popržimo janjetinu.
- Nakon desetak minuta prženja, janjetinu preselimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja stavimo luk, mrkvu i celer koje smo prethodno narezali.
- Zatim preko povrća u tavi protisnemo režnjeve češnjaka, sastojke posolimo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
- Dok se povrće prži, filetirat ćemo rajčice tako da ih prvo narežemo na kriške, izvadimo im sredinu, a potom odvojimo mesni dio od kožice. Zatim filetirane rajčice narežemo na duguljaste trakice, dodamo ih u tavu s povrćem, umiješamo koncentrat rajčice i miješamo dalje dok se rajčica ne rastopi.
- Sada u tavu dodamo svježe sjeckani peršin, bijeli grah iz konzerve, ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da sastojci prokuhaju.
- Pripremljenim povrćem sada prelijemo meso, poklopimo vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu na 170 stupnjeva.
- Nakon 2 i pol sata jelo možemo izvaditi iz pećnice.
- Sada meso izvadimo iz umaka i skinemo mu kuhinjsku vezicu.
- Zatim meso narežemo na ploške deblinje 1-1.5 cm, umak stavimo na pladanj za posluživanje i preko umaka složimo narezano meso. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |