Janjeći but s bijelim grahom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s bijelim grahom iz pećnice. – janjeći but (otkošteni), bijeli grah (iz konzerve), rajčica, mrkva, celerova stabljika, majčina dušica (sušena), luk, češnjak, koncentrat rajčice, povrtni temeljac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Luk nasjeckamo, a mrkvu i korijen celera narežemo na kockice. ; Sada janjetinu posolimo, a u vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na njemu sa svih strana popržimo janjetinu. ; Nakon desetak minuta prženja, janjetinu preselimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja stavimo luk, mrkvu i celer koje smo prethodno narezali. ; Zatim preko povrća u tavi protisnemo režnjeve češnjaka, sastojke posolimo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri. ; Dok se povrće prži, filetirat ćemo rajčice tako da ih prvo narežemo na kriške, izvadimo im sredinu, a potom odvojimo mesni dio od kožice. Zatim filetirane rajčice narežemo na duguljaste trakice, dodamo ih u tavu s povrćem, umiješamo koncentrat rajčice i miješamo dalje dok se rajčica ne rastopi. ; Sada u tavu dodamo svježe sjeckani peršin, bijeli grah iz konzerve, ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da sastojci prokuhaju. ; Pripremljenim povrćem sada prelijemo meso, poklopimo vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu na 170 stupnjeva. ; Nakon 2 i pol sata jelo možemo izvaditi iz pećnice. ; Sada meso izvadimo iz umaka i skinemo mu kuhinjsku vezicu. ; Zatim meso narežemo na ploške deblinje 1-1.5 cm, umak stavimo na pladanj za posluživanje i preko umaka složimo narezano meso. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; –
Janjeći but s bijelim grahom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s bijelim grahom iz pećnice.
Luk nasjeckamo, a mrkvu i korijen celera narežemo na kockice.
Sada janjetinu posolimo, a u vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na njemu sa svih strana popržimo janjetinu.
Nakon desetak minuta prženja, janjetinu preselimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja stavimo luk, mrkvu i celer koje smo prethodno narezali.
Zatim preko povrća u tavi protisnemo režnjeve češnjaka, sastojke posolimo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
Dok se povrće prži, filetirat ćemo rajčice tako da ih prvo narežemo na kriške, izvadimo im sredinu, a potom odvojimo mesni dio od kožice. Zatim filetirane rajčice narežemo na duguljaste trakice, dodamo ih u tavu s povrćem, umiješamo koncentrat rajčice i miješamo dalje dok se rajčica ne rastopi.
Sada u tavu dodamo svježe sjeckani peršin, bijeli grah iz konzerve, ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da sastojci prokuhaju.
Pripremljenim povrćem sada prelijemo meso, poklopimo vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu na 170 stupnjeva.
Nakon 2 i pol sata jelo možemo izvaditi iz pećnice.
Sada meso izvadimo iz umaka i skinemo mu kuhinjsku vezicu.
Zatim meso narežemo na ploške deblinje 1-1.5 cm, umak stavimo na pladanj za posluživanje i preko umaka složimo narezano meso. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.